bcc

Beste allemaal & beste Jeroen in 't bijzonder:

Ik wil geen mail ontvangen van mensen die oorspronkelijk mijn e-mailadres niet wisten. Niet omdat ik me bedreigd voel, niet omdat ik die personen niet aardig zou vinden, maar gewoon omdat ik zelf wil bepalen wie mijn adres zou moeten krijgen.
Geloof me: 't zijn er heel veel die 't wel weten. Maar ik heb ze (bijna) allemaal zelf uitgekozen.

& Dat is nou juist waar 't wat mij betreft om gaat mbt de ontwikkelingen die 't internetgebruik de komende tijd in gaat houden. Ik zal er geen lang verhaal over afsteken, maar er kort & bondig iets over willen vertellen. Jullie allemaal bij wijze van spreken vol willen spammen, spammen, spammen, spammen (hoe vaak moet ik dat woord gebruiken om bepaalde mensen ervan te doordringen dat dát is wat er met mij gedaan wordt als ik ongevraagde mail ontvang?) met de redenen waarom ik er niet van gediend ben.

Ik ben behoorlijk aanwezig op internet. Er zijn, heel onbescheiden beweerd, slechts enkelen onder jullie die meer aanwezig zijn op internet dan ik.
Ik ontvang op mijn diverse mailadressen dan ook minstens 200-500 ongevraagde mailtjes per dag.
Gelukkig heeft m'n internetprovider een goede spamfilter, die ik elke dag intelligenter probeer te maken door aan te geven wat volgens mij spam is, & gelukkig heb ik op m'n eigen comp ook behoorlijk wat beveiliging ingebouwd, zodat ik niet al te veel last er van heb.

Maar juist omdat ik gedurende m'n jarenlange nadrukkelijke verblijf op internet er achter ben gekomen dat je niet altijd zelf de keuze kan maken, dat anderen heel gemakkelijk de keuze voor jóu proberen te maken over van wie je berichten ontvangt & wie jou zou mogen benaderen, ben ik voorzichtig geworden. Wil ik ook niet meer gestoord worden. Wil ik niet dat iemand mij zomaar onbezoldigd & totaal ongeïnteresseerd over wie aan de andere kant van de lijn hangt een mail stuurt.

Ik zit hier.
Ik heb m'n comp 24 uur per dag aan staan. 7 Dagen per week.
Dat is mijn eigen keus.
Dat lijkt extreem, maar 't duurt niet lang meer & dan doet iedereen dat.

Neem daarom van mij aan dat 't straks ook voor jullie niet leuk is om mail te ontvangen van mensen die je niet persoonlijk hebt benaderd. Dat je te pas & te onpas gestoord kan worden in je eigen communicatie, je eigen communicatie met de rest van de wereld.
Jouw eigen wereld moet jouw eigen wereld kunnen blijven. Zonder onverkozen inmenging van anderen.

Mijn wereld heet Zijperspace, heel persoonlijk, heel eigen, alleen ik ben de heerser & de enige bewoner tegelijk.
Je mag daar alles over lezen op zijperspace.nl. Je mag me via 't contactformulier op dat weblog zelfs rechttoe rechtaan benaderen. Daarnaast is er een mogelijkheid ingebouwd om je mening over m'n zeer intieme zielenroerselen te uiten, op elke afzonderlijke post.

Maar daar stopt 't. Verder wil ik gewoon niet. Ik wil geen massa-mailtjes, tenzij via BCC verstuurd.

Schroom vooral niet hierop te reageren, 'tzij via 't reactieformulier op m'n weblog, 'tzij via een direct respons op dit mailtje.
Om te voorkomen dat dit ook weer uit de hand loopt heb ik alle mensen voor 't gemak maar bij voorbaat BCC gezet.

Zoals 't hoort in Zijperspace.

zes reacties

Bas van Beusekom
Beste Ton,
Veel succes in Zijperspace, een wereld vast veel mooier (en zo te
lezen ook iets complexer) dan de onze.

Bas van Beusekom, (E-mail ) - 18-02-’10 08:52
Ton
Kom op, Bas. 't Is heel gemakkelijk om met zo'n opmerking mijn verzoek (om niet meer in de mailcommunicatie van Jeroen CC geplaatst te worden, mocht je 't nog niet begrepen hebben) teniet te doen.
Je hebt al snel de lachers op je hand, want je hebt me tenslotte opnieuw CC geplaatst & zonder argumenten geprobeerd me een beetje voor aap te zetten.
Maar schiet je daar nou iets mee op?
Mijn streven was 't om duidelijk te maken dat ik 't niet leuk vind dat anderen mij zomaar kunnen bereiken. Ik heb er last van. Zeker nu Jeroen 't voor de zoveelste keer doet. Mag ik dan ajb 't een keertje duidelijk maken aan hem & degenen die net zo onnozel de CC- boven de BCC-optie verkiezen?

Ik had verwacht dat mensen zouden reageren op m'n mail, dat was eigenlijk ook wel een beetje m'n bedoeling, discussie over dit onderwerp kan geen kwaad, maar ik vind 't een beetje flauw & bepaald niet van stijl getuigen dat jij 't op zo'n manier doet.

Ton, (E-mail ) - 18-02-’10 08:53
danielle corper
Beste Tok,

Is het ook bij je op gekomen dat ik geen mail van
jou wil ontvangen.
Wees gerust dit is de eerste en laatse mail die je
van mij zult ontvangen.

Veel geluk verder in ZijkerSpace

danielle corper, (E-mail ) - 21-02-’10 22:10
Ton
Kom op Danielle, laat je zelf niet zo kennen & probeer op een normale manier te communiceren & verlaag je niet tot een wel heel bedenkelijk niveau. Volgens mij heb je dat helemaal niet nodig.
Ik heb geprobeerd uit te leggen waarom ik geen mails in CC wil ontvangen. Ietwat uitgebreid, maar wel met argumenten, had ik 't idee.

& Nou ga jij proberen me enigszins te denigreren door 't woordje ZijkerSpace te gebruiken. Alsof je een originele vondst hebt gedaan. Alsof ik in m'n jeugd al niet vaak genoeg van kinderen van 5 jaar te horen heb gekregen dat je leuke, zogenaamd spitsvondige woordspelletjes kan spelen met m'n achternaam.

Tuurlijk heb ik bedacht dat anderen m'n mail niet zouden willen ontvangen, maar Jeroen is er al meerdere malen door anderen op gewezen dat CC een grote groep mensen benaderen niet altijd op prijs wordt gesteld & toch doet-ie 't weer. 't Was mijn beurt om 't 'm duidelijk te maken waar anderen mij voor waren gegaan.
Ik was in de veronderstelling dat ik 't op een fatsoenlijke manier heb proberen uit te leggen. Als je 't daar niet mee eens bent, probeer 't dan op een normale manier kenbaar te maken. Gebruik zinnen, argumenten, subtieliteitjes, weet ik veel wat, maar laat je ajb niet zo gaan. Nergens voor nodig.

Maar goed, aangezien we elkaar toch niet meer spreken, tenzij je bij me aan de bar komt om bier te halen, voor de rest van je leven online wens ik je nog veel plezier toe.

Ton, (E-mail ) - 21-02-’10 22:11
danielle corper
Welk gedeelte van ik wil geen mail van jou ontvangen begrijp jij niet.

Een jeugd trauma ik hoor het al, zelf 5 jarige hadden al door dat jij een enorme Zeikerd bent

Ookal vindt jij het niet ok wat Jeroen doet het is onbehoorlijk zn bizare mail naar al
zijn vrienden te sturen!
Dat laat wel zien hoe een goede vriend jij bent.
Ga vooral door mensen zo te behandelen en op te dringen wat ze moeten doen
De enige vrienden die je dan nog overhoudt zijn je Zijkerspace vrienden.

Bij deze wordt jij geblokt uit mijn digitale wereld, dus bespaar je de moeite nog meer onzin uit te kramen.

danielle corper, (E-mail ) - 24-02-’10 14:47
Neneh
Dit is zoiets als 'de goden verzoeken'

Neneh, (URL) - 20-03-’10 12:15

Hier kunt u reageren:

Roept u maar:


Persoonlijke info onthouden?

Kattebel

Verberg e-mail