(t)ijdel(ijk)heid

& Toch speelt ijdelheid mij parten. Waarschijnlijk speelt 't wel veel meer mensen parten, maar ik ben me er een beetje veel sterk bewust van. & Waar ik me een beetje veel sterk bewust van ben -van iets dat niet door eenieder als goede eigenschap wordt ervaren- dat probeer ik weg te stoppen, maar komt als de wiederweerga keihard terug.

De mate van ijdelheid die iemand bezit, definiëert z'n twijfel over eigenwaarde. (Die had ik zelf verzonnen, maar daarna vond ik ook: IJdelheid is een gebrek aan trots van Leonard Nolens)

Om er ff een dooddoener tegen aan te gooien.

Terwijl 't er slechts om gaat of ik m'n sik, m'n goatie, m'n 'pratende ***' (sorry, er luisteren nog altijd moeders mee, waarvan 1 mij bij probeerde te brengen dit woord niet te bezigen in 't openbaar) er af zal halen voor de weblogmeeting. Moet ik me laten sieren met tijdelijkheid, een versiering die voor de nodige variatie zorgt voor mensen die me al wat langer kennen, incluis mijzelf? Of moet ik me tonen met 't gelaat dat ik reeds 36 jaar getoond heb, in div gradaties van 't proces van ouder worden?

Juist 't argument 'ik wil me niet ijdel tonen' brengt nog meer twijfel teweeg. Want wie is de ware 'ik', die zich zal presenteren tegenover een vreemd volkje wiens teksten slechts gelezen zijn, of: die slechts mijn teksten lezen? Juist zij zijn degenen die niet weten hoe ik er in 't dagelijks leven uitzie, wat voor bekken ik trek, al of niet met haargroei rond de mond. Zij zullen dus ook niet weten wat 't ware masker van de ware Ton is.

Goed. Laat ik 't simpel stellen; ik maak 't mezelf al moeilijk genoeg. Hoe zou de goegemeente van Weblogland willen dat ik me presenteer: met een goatie van 3 weken oud; of met 't naakte kinnetje, zoals dat grootdeels van m'n leven de verschijnsvorm is?

't Stemlokaal is open in Zijperspace.

acht reacties

Juul
Hmmz mja, àls ik kom dan kies ik voor de sik.

Juul, (URL) - 23-02-’02 01:53
Ton
Oeps, ik had verwacht dat de stemming vast wel de andere kant uit zou gaan.
Maar goed: we hebben nog maar 1 stem binnen. & Niemand weet nog hoe ik met, dan wel zonder eruit zie. (Ikzelf dus ook niet, ondanks spiegel).

Ton, - 23-02-’02 01:58
::407::
ik zou zeggen ben jezelf...gewoon normaal zoals je altijd bent...sik baard snor what the fuck maakt het uit...zoals je er nu uit ziet ook vrijdag eruit zien zeg ik,.

::407::, (URL) - 23-02-’02 07:51
Merel
Of zoals je er normaal uitziet op een vrijdagavond. Want wie weet zie jij er op zaterdagmiddag wel heel anders uit dan op vrijdagavond. Bedenk wel dat je 400x op de foto gaat! :-)

Merel, - 23-02-’02 14:08
arnoud
Met sik komen, scheergerei mee en ter plekke laten stemmen of hij eraf moet.
(de PR-afdeling van Verbal Jam).

arnoud, (E-mail ) (URL) - 23-02-’02 15:53
Ton
Oja, Merel, jij weet wel hoe ik er uitzie zonder. Maar ja, jij komt niet.
Die PR-afdeling van VJ is zo gek nog niet om in de arm te nemen.

Ton, - 23-02-’02 17:27
claver
Als ik u was, zou ik daarover even met jw (dotlog) in conclaaf gaan. Hij is al tijden in de overtuiging dat een goatie heel hip is. Ik persoonlijk ben erg voorstander van onbehaarde gezichten. Waarschijnlijk wijst de beschuldigende vinger die de herkomst van deze voorkeur kan verklaren richting mijn moeder die altijd zei dat mannen met baarden niet te vertrouwen zijn.
Mij lijkt de oplossing van arnoud verder ook wel acceptabel.

claver, (URL) - 23-02-’02 20:19
Corné
aangezien er aan je teksten geen gezicht (dus ook wel/geen sik) te koppelen valt, ben ik er voor dat je simpelweg de helft weghaalt. mag je zelf kiezen welke helft.

mocht je daar niet voor zijn, dan zit er niets anders op dan dat de PR-afdeling van Verbal Jam zelf aanwezig is om het scheergerei aan te reiken.

Corné, - 23-02-’02 21:53

Hier kunt u reageren:

Roept u maar:


Persoonlijke info onthouden?

Kattebel

Verberg e-mail