Wachtrij hoppen

Nummertje trekken & oriënteren: nr 180, er is 1 balie open & de teller staat op 172. FF wachten om in te kunnen schatten hoe snel de baliemedewerkster van de bank werkt. Ong 3 minuten de tijd nemen om in te schatten.

Naar de overkant. Door ‘t raam kijken hoeveel wachtenden er zitten dan wel staan. Naar binnen & nummertje trekken. Moeilijker inschatten hier in de apotheek hoe snel ‘t kan gaan: de mensen die ‘recept inleveren & wachten’ hebben een volgnummer beginnend met een A; mijn recept is gefaxt door huisartsassistente, dus krijg ik volgnummer B439; & dan heb je ook nog nummers met C of D. Vooral een kwestie van de wachtenden tellen.

Snel terug naar de bank. Dat snelle is overbodig, want ik blijk nog een xtra 5 minuten te moeten wachten. Binnen 1 minuut ben ik afbehandeld & kan ik m’n apotheek-nummer te gelde maken.

Toch ietwat verontrust vraag ik aan ‘t 1e meisje dat ik binnen aanschouw of B439 al voorbij is geweest. Wederom overbodig, want ik blijk nog een xtra 5 minuten te moeten wachten.

Men is druk aan ‘t rekenen hoeveel tijd is gewonnen in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *