Ik doe ‘t niet meer; tanden poetsen onder de douche is niks voor mij. Ook al heb ik nog zo’n haast.

Ten 1e poets ik de tanden dan de hele tijd op dezelfde plek. Dat komt doordat ik afgeleid word door de straal die naar beneden komt die ik toch op alle delen van m’n lichaam wil laten vallen. Dat vergt concentratie, die dus dan niet meer gebruikt kan worden voor ‘t poetsen van ‘t hele gebit.

Ten 2e sta ik na afloop ervan hulpeloos met de borstel in m’n hand: waar moet ik die kwijt? Op de grond vind ik vies & onverstandig, want daar ga ik onherroepelijk op staan. Op de kraan is zinloos, want hij valt er uiteindelijk toch af. Dus moet-ie achter ‘t gordijn in de wasbak gegooid worden, waardoor je water langs ‘t gordijn laat schieten & in tegengestelde richting koude lucht.

Ten 3e is ‘t irritant de mond te spoelen met de straal van de douchekop: m’n hoofd moet achterover gegooid worden; m’n mond wijd open; mond midden in de straal om zoveel mogelijk water op te vangen. & Natuurlijk komt er dan onherroepelijk water in m’n ogen terecht. Daar is iets tegen te doen, wat ik dan ook redelijk snel door heb. ‘t Water komt echter ook in m’n neus gespetterd.
& Daar kan ik niet tegen.

Dus we verbieden haast bij ‘t poetsen in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *