M’n ontbijt & lunch voor de komende dagen ingeslagen bij m’n fav-delicatessenzaak Berkhof. Er stonden 2 grote potten mosterd uit Dijon. Ik moest toch ‘ns informeren wat dat kostte. De kleinste van de 2 was slechts 5,95, dus werd ’t de grootste voor ’t prikkie van 8,95. Voor een heel jaar genoeg.
Dat bracht ’t gesprek op de oud-hollandse pot, want daar gebruik je tenslotte de meeste mosterd voor. Interessant onderwerp in een zaak die tot aan de nok volgeladen staat met kazen, worsten, paté’s, tapenades, olijven, sambals & tig andere artikelen uit zuidelijkere delen van Europa. Ik begon over boerenkool met worst, hij vervolgde met zuurkool met klapstuk. & Onderweg naar huis werd hierdoor de trek in erwtensoep waar je je lepel rechtop in kan zetten als avondmaaltijd steeds sterker. Maar dat kost wel enige voorbereiding & dat zou geen bezoekje buiten de stad inhouden.
De telefoon rinkelde bij binnenkomst. Broer aan de lijn om een nader tijdstip af te spreken voor vanmiddag. Ja, maar ik was nu van plan de stad uit te gaan, laat ik ‘m verontwaardigd weten. Ik ben echter al bereid daarvan af te zien. ’t Komt broer eigenlijk ook wel goed uit, want dan hoeft-ie zich niet zo te haasten.
Nu is ’t zaak voor mij om te haasten. Erwtensoep gaat wel zeer veel arbeid kosten. & Lekker relaxen in de trein met discman op, met vooruitzicht schilderijen, biedt prettig alternatief.
We hebben een grootmoeder nodig voor de bereiding van de pot in Zijperspace.