9e ergernis over ding dat z’n eigen ding doet

’t Liefst koop ik 1 keer in de week een heel brood. Van ’t type Waldkorn bij de bakker in de 2e van Swindestraat, vlak om de hoek van de Dappermarkt. Net als elk brood is deze donkerbruine meergranen-versie ’t best te waarderen als je ’t zo vers mogelijk eet. Helaas moet ik daar 5 minuten voor heen fietsen & dezelfde tijd om weer terug thuis te komen. & Dat doe ik niet graag elke dag.

Ik heb, in de tijd dat ik hier net was komen wonen, alle bakkers in de buurt wel uitgeprobeerd, een aantal variaties op wat men brood noemt bij ieder getest, maar uiteindelijk heb ik toch voor deze gekozen, ook al kost ’t me dus elke keer 10 minuten van m’n spaarzame tijd. Zeker niet omdat ik bij aankoop van de Waldkorn regelmatig een attentie kado krijg, daar ben ik over ’t algemeen zelfs in ’t geheel niet van gediend (hoewel de muts van een jaar geleden 1 dezer dagen nog van pas kan komen). Nee, vooral de smaak bevalt me, komt precies overeen met mijn idee hoe lekker brood hoort te smaken.

Maar dus wel vers.
Gelukkig heb ik voor dit doeleind de vriezer tot m’n beschikking. Ideaal om brood zolang mogelijk een redelijke verse smaak te laten behouden. Elke ochtend, vlak na ontwaken, haal ik 4 sneetjes uit z’n omgeving van -15° C om te laten ontdooien, waarna ik 10 minuten later van de optimale smaak van m’n ontbijt kan genieten.

’t Is nu echter te koud. Of in ieder geval in m’n keuken. Zogauw de temperatuur daar in de buurt van de 0° komt, stopt de vriezer met waar ’t voor aangeschaft is. Je zou eigenlijk zeggen dat ’t bij die temperatuur makkelijker is om 15° onder 0 te bereiken in zo’n aparte afdeling van de ijskast, maar niets is minder waar (ik snap de logica erachter wel, maar ga ’t hier niet uitleggen). Waardoor de sneetjes brood reeds in dit compartement ontdooien & zodoende versheid van smaak verliezen.

Ik heb geen oplossing voor ’t probleem dat zich in dit jaargetijde voordoet. Vaker boodschappen doen, lukt me door de gedachte m’n tijd nuttiger te kunnen besteden niet. De keuken verwarmen zou betekenen dat ik de deuren open moet laten, maar daar is mijn warmtevoorziening niet op berekend, met slechts 1 kachel voor +50 m². & Bovendien haat ik ’t om op de tocht te zitten, met meer dan 2 t-shirts aan.

Ik vind eigenlijk dat de ijskast gewoon z’n werk moet doen.

Dat doet de rest nl ook in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *