anti-column

Terwijl iedereen voorbij lijkt te gaan aan de enige relevante vraag: stellen weblogs iets voor, hebben ze kwaliteit?
Het antwoord is nee. Weblogs worden meestal geschreven door mensen die maar amper kunnen schrijven en het op zijn best aan het leren zijn. Dat laatste is niet vanzelfsprekend want leren schrijven middels een weblog is net zo effectief als het toneelspel onder de knie krijgen tussen de schuifdeuren. Bij gebrek aan kritische begeleiding en professioneel inzicht blijft het meer vallen dan opstaan.

Waar is die man gebleven, de internet-journalist waarvoor ik vroeger bewondering had vanwege z’n bevlogenheid bij ‘t schrijven over de div aspekten van ‘t internet, & hoe hij de ontwikkelingen erop beschouwde & analyseerde? Die elke keer de rest van journalistiek Nederland op dit gebied voor was & zodoende de verklaring voor ‘t verschijnsel al paraat had voordat ‘t verschijnsel zich moest ontwikkelen.
Wie is dat zeikerig ventje die de laatste maanden mij steeds weer doet beseffen dat dat Smallzine niet de moeite van ‘t lezen waard is?

Ik wil maar niet geloven dat deze beide heren dezelfde persoon vertegenwoordigen, ook al weet ik dat mensen ouder worden, luier, gezapiger, meer teleurgesteld, & niet meer bereid tot uitdagingen.

Maar ik zal ‘t wel moeten geloven, want hij begint met dezelfde anekdote die ik wel ‘ns eerder van ‘m heb gelezen in een interview.

Ik heb nogeneens zin om z’n woorden te weerleggen. Ik heb ‘t gevoel dat ik iemand ben tegengekomen waarvan ik verschrikkelijk moe word, die een loden last van negativiteit met zich meezuilt, waardoor ‘t lijkt alsof-ie zich in een zwarte sluier voortbeweegt, immer rouwend om z’n eigen verloren waardes.
Nu valt-ie mij aan, heb ik ‘t gevoel, & met mij natuurlijk al die andere blogs. & Ik heb geen zin om ‘m van een weerwoord te dienen.

‘t Is dodelijk de aanwezigheid van bepaalde mensen in Zijperspace te gedogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *