frankfurters

Zou je nou dood gaan van Frankfurters als ze gekookt hebben, & dat nog wel na afloop van ‘t optreden van the Moldy Peaches?
Dat laatste is overigens niet belangrijk voor de beantwoording van de vraag.

Zou je dood gaan daaraan, terwijl er duidelijk op ‘t blik staat dat je de Frankfurters niet mag koken? Of zou dat pas gebeuren als je een heel blik ervan leeg eet? Na afloop van ‘t optreden van the Moldy Peaches.
Maar dat laatste is wederom niet relevant.

Vroeger werd er nog wel aangegeven hoe duur die blikjes kosten. Dan zat er een prijsplakkertje op ‘t blik (of noemden we dat een stickertje?). Zodat je, zonder ‘t merk te noemen, met elkaar kon communiceren over de kwaliteit van je keus.
‘Oja, die,’ zei je dan, ‘die van 1,39 heb ik ook altijd in huis. Daar ga je dood aan als je die kookt.’
Soms zei die ander dat. Eigenlijk gebeurde dat wel vaker. Vaker dan dat jij dat durfde.
‘Wat weet ik nou van Frankfurters?’ dacht je dan, ‘& van doodgaan heb ik al helemaal geen kaas gegeten. Ik weet nogeneens of je van kaas wel dood kan gaan. Wie zijn überhaupt the Moldy Peaches?’

& Als je er nou een heleboel eet, maar nog net niet ‘t blik leeg, zeg dat je er 3 laat liggen; hoeveel dood is dan je lichaam ingetreden? Of is dat niet op te tellen? Moet je gewoon aanvaarden dat ‘t lekker was, hoewel gekookt?
& Die mosterd, die ze ook niet konden serveren bij ‘t optreden van the Moldy Peaches, ze hadden nou 1maal niet zoveel te eten, laat staan goede mosterd; die mosterd dus, als je daar een schoteltje vol van wegeet, wat gebeurt er dan?
Misschien zijn er wel xperts op ‘t gebied van mosterd. & Dan met name xperts op ‘t gebied van Moutarde de Dijon. Die worden dijon-mosterd-xperts genoemd. Waar vind je ze nog?
Of misschien bestaan die wel helemaal niet. Of zijn ze net allemaal onderweg naar ‘t optreden van the Moldy Peaches.

Nou, dan hebben ze dat gemist.

& Mosterd op een bruin schoteltje. Dat zo misstaat, dat je denkt: ‘Zulk behang wil ik niet op mijn wc.’
Die kombinatie is ongehoord, maar toch ga je door met je Frankfurtertjes er in te roeren. Terwijl je weet dat iedereen ‘t niet passend zou vinden.
”t Is ongepast,’ denk je dan ook, ‘Misschien ga ik binnenkort wel dood. Maar dan vooral omdat ze gekookt zijn, hoop ik.’

Dan heb ik in ieder geval the Moldy Peaches gezien in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *