geheugen (2)

M’n 2 oudste broers mochten op de fiets naar huis rijden. Terwijl de rest van ’t gezin met Pa & Ma in de Trabant (zeker weten doe ik dat niet) naar huis werd gereden. Theo zwaaide vrolijk, terwijl-ie voor de auto uit reed, maar plots verloor-ie blijkbaar z’n evenwicht, want rep & roer volgde.
’t Enige wat ik me van ’t voorval weet te herinneren is dat Theo door een man in werkkledij naar een grote schuur werd gedragen, een soortemet werkplaats.

De volgende herinnering aan ’t voorval is ’t moment dat m’n moeder & ik Theo bij ’t ziekenhuis afhaalden. Ik was verbaasd; ik snapte er niks van. Hoe kon ’t dat Theo 1st in ’t ene gebouw binnen werd gedragen & vervolgens uit een ander gebouw tevoorschijn kwam? Dit was schier onmogelijk in mijn beleving.

Een paar jaar geleden haal ik op een familie-bijeenkomst m’n herinneringen omtrent ’t ongeval van Theo naar boven. Aan de rand van de timmerwerkplaats, wordt er nav mijn beschrijving opgemerkt. & Verdere details volgen. We waren op de terugweg van een bezoek aan Opa & Oma Zijp; Theo moest een week in ’t ziekenhuis verblijven, etc.
‘Hoe kan ’t dat jij dat weet?’ vraagt Theo plots tijdens de familie-bijeenkomst. ‘Ik was toen hooguit 7. Jij kan niet ouder dan 3 zijn geweest.’

De vraag is wat invulling is & waar daadwerkelijk ’t verleden van Zijperspace zich bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *