HEMA-Vertweet

1. Waarom HEMA moet blijven – een draadje, gevoed uit eigen werk & aankopen, te beginnen met m’n laatste van die laatste: achterlicht met USB-oplaadmogelijkheid. Een uitvinding die een decennium terug al betaalbaar wijdverspreid had mogen zijn, of dan in ieder geval in Amsterdam.

2. Citaat uit eigen werk van bijna 16 jaar geleden: ‘Want ik was niet de enige die voor niets de Hema had betreden. Er stond een horde mannen glazig te kijken naar de lege bakjes, haakjes & onzinnig prijkende prijsjes, toch wel een man of 3.

3. Want dat is ook zo fijn van de HEMA: er bevinden zich daar over ‘t algemeen meer vrouwen dan mannen. Zouden ze in meer winkels moeten doen; maakt de sfeer veel prettiger. De HEMA heeft dat concept volgens mij uitgevonden & verdient alleen daarom al haar bestaansrecht.

4a. ‘& Er komen hier nl vrouwen in alle soorten & maten,’ ging ik verder. ‘De Hema is een winkel voor elke vrouw. Van alle leeftijden, van alle standen.’ Behalve van de kaque, bedacht ik me snel, maar die vind ik toch niet interessant.

4b. ‘Dus voor een man zit er altijd wel wat tussen van zijn gading.’ Je zou er alleen met een kinderwagen moeten lopen, of er een kind voorgebonden moeten hebben aan de buik, want anders zien ze je niet.

4c. Zo gebiologeerd zijn de dames door de maten, de stoffen, ’t beste merk & de aanbiedingen. Ze pakken alles op, houden ’t tegen ’t licht, om te controleren of ’t wel om ’t lichaam past waarvoor zij hier bezig zijn, kneden ’t tussen de vingers, wrijven even om te voelen of…

4d. …’t lekker glijdt & de naden op de juiste plek zitten, & vergeten daarbij volledig om zich heen te kijken, bijvoorbeeld naar die enkele man die als losgeslagen wild door dit amazoneland dwaalt.
Einde citaat.

5a. Maar dan mijn ‘pants’, waar ik vroeger ‘lange onderbroek’ zou gebruiken. Ik vermoed dat een vrouw in de HEMA-directie de omslag heeft gemaakt dit product te hertalen, zodat ‘t wat meer salonfähig is geworden & ook ik durf te bekennen dat ik er 1 heb.
Uhm, 2 eigenlijk.

5b. Ziehier mijn HEMA-Herenpants. Zorgt ervoor dat de kou wat makkelijker doorstaan wordt, zowel binnen als buiten (maar dat laatste moet je plannen temperatuurwijs). Onder de pants nonHEMA-sloffen. Maar mijn pants, daar zat gister gelukkig geen muis in. Kan die slof niet zeggen.

6a. Hoofdstukje HEMA-onderbroeken is aangebroken. Ik zal beginnen met ‘t tonen van mijn galerij. Waar niemand ooit voor op visite komt overigens, want ‘t is eigenlijk mijn droogrek, waar ik na douchen een schone vanaf pak. ‘t Illustreert de variatie van ‘t HEMA-onderbroekenrek.

6b. Daarom opnieuw een citaat, ditmaal 6 jaar terug, over toen ik nog m’n meest prille laatste liefde nog maar net kende:

Of: m’n mooiste onderbroek dragen. Vroeger zagen ze er allemaal ‘tzelfde uit. Maar zij heeft me er op gewezen dat de Hema best aardige onderbroeken heeft…

6c. Ooit hebben we voor elkaar ondergoed gekocht. Dat duurde best lang. Ze houdt nl van de HEMA. & Ikzelf vind dat de mooiste vrouwen in de HEMA te vinden zijn. Zij is er 1 van. Maar dat kan ik nog zo vaak zeggen, ‘t volgende moment ontstaat alweer haar ongeloof.’

6d. Bron.

7. Ik probeer maar te zeggen, op m’n eigen, wellicht wat onbeholpen manier: HEMA moet blijven. ‘t Zou vernietiging van sociaal-culturele NL-geschiedenis betekenen als de HEMA komt te overlijden. & God, wat zal ik die mogelijke ongezondheid van de HEMA-worst met mosterd missen.

Hm, bij al die woorden ontstaat de trek in Zijperspace (in worst natuurlijk) (in worst met mosterd natuurlijk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *