herbeleven

Bovenaan de roltrap gekomen staat ‘t meisje voor me plotseling stil. Ik ontwijk ‘r nog maar net. Behalve m’n rugzak dan, die schampt haar schouder.
‘Je mag er best langs, hoor,’ gilt ze onmiddelijk.
Ik besef niet meteen dat ze zich richt tot mij & keer m’n hoofd half om. Bij ‘t ontmoeten van elkaars blik, klink ik sarcastisch: ‘Dank je wel.’

Ik loop door richting een geschikte coupé. Ik hoor haar tieren, maar wil ‘t niet horen, dus versta ik niets. Alleen ‘klootzak’ kan ik ontwaren.
Ik realiseer me dat ze in ‘t gezelschap van een groep vriendinnen van gelijke leeftijd was. Begin me voor te stellen dat ze achter me aangaan. & M’n voorstellingsvermogen werkt sterker dan de realiteit: ik voel me niet veilig & stap de trein in via dezelfde deur als waar de conducteurs staan te overleggen.

Als ik uiteindelijk comfortabel met boek & discman klaar zit voor genot tijdens reis blijk ik me nog steeds op te winden. Waarom laat ik me afbekken door zo’n aggressief pubertje? Had ‘r eigenlijk moeten afstraffen. Meteen terug moeten lopen toen de 1e verschijnselen van aggressie zich voordeden.
De hele situatie wordt herbeleefd, maar nu ben ik de coole man, die de jongedame een lesje leert. Waarbij de vriendinnen op hun beurt ingrijpen & mij toe takelen.
Correctie: Ik pak de dame bij de arm & sleur haar mee. Leer haar verbaal een lesje, waarop zij zich toch nog brutaal verweerd. Een tik volgt, conducteurs grijpen in. Spoorwegpolitie erbij & ik kom niet in Alkmaar terecht.
Ook niet goed, dus: Ik geef slechts 1 kort zinnetje als antwoord op haar getier, waardoor vriendinnen haar uitlachen.

Nee, dat zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren. De trein begint te rijden & ik bedenk dat des te meer ik aan de situatie blijf denken, des te gefrustreerder ik raak.
Misschien beter m’n boek te lezen. ‘t Was slechts een gillend meisje, dat aandacht van haar vriendinnen wilde hebben. Ik heb geen aandacht nodig; slechts wat rust om die 100-en bladzijden nou eindelijk eens tot me te kunnen nemen.

Er is veel gebeurd in een enkele seconde in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *