hoogslaper (nacht 2)

‘t Is nog een beetje behelpen, daar hoog in de hoogslaper. Ik heb nog geen plankje om wat spullen kwijt te kunnen, zoals bijv een boek of een glas water. De wekker staat vooralsnog naast me. Alsof-ie m’n bedgenoot is.
Datzelfde gebeurt met ‘t boek als m’n ogen te moe zijn om verder te lezen. Tegen de opstaande rand naast me zet ik ‘m neer, zodat ik er zo min mogelijk last van heb. ‘t Bed is groot genoeg, & ik beweeg blijkbaar dermate weinig, dat ik er niks van merk.

Ik zou natuurlijk ook uit bed kunnen stappen om ‘t boek weg te leggen. Dan zou ik ook ‘t licht uit kunnen doen, want de knop van ‘t grote licht zit niet binnen handbereik van ‘t bed. & Ik moet ‘t grote licht wel gebruiken, want een lampje heb ik ook nog niet kunnen installeren. Moet ik 1st weten waar ‘t plankje komt.
‘t Trapje dat ik moet gebruiken om ‘t bed uit te klauteren is een beetje wiebelig. Zo’n huis, tuin & keukentrapje dat los staat. Er komt nog een andere vaststaande trap, maar ook die laat nog ff op zich wachten.
Voorlopig dus vervaarlijk neerdalen. & Om risico te vermijden, doe ik dat zo min mogelijk. Vooral niet vlak voor slapen gaan, want dan let ik toch net wat minder op. Bovendien ben ik dan vaak te moe om zo’n trap te willen gebruiken.

Dus heb ik een lat gepakt, die eigenlijk moest dienen als steun voor m’n video-banden. Die ligt nu tussen ‘t matras & de muur. Net dat spleetje ertussenin. Hij is net niet langer dan m’n bed, dus geschikt om daar te leggen. Een perfekt gereedschap om vlak voor slapen gaan ‘t licht mee uit te tikken.

Zijperspace dient lichtelijk aangepast voor de nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *