koeienjongen

& Of we koeienjongens waren. Wild zwaaiend met de armen alsof de lasso’s zich in onze handen bevonden, schoven we de dansvloer op. & FF later waren enkele 10-tallen verstrengeld in de wilde knoop van pogo in ’t bovenzaaltje van ’t jongerencentrum.
Ik hoefde slechts enkele toontjes te laten horen van ’t nr & iedereen ging berserk. Inclusief Peter, de oudste, de saaiste van ons al op ’t gebied van ’t bewegen van de beentjes. Maar ook Paul & John, hoewel zij zich aan de rand van de dansvloer bevonden, & de rockabilly’s, die zomaar ‘ns solidair waren met de rest van de dansvloer. ’t Leek ’t lijflied van de Postbrug.

‘Yiiiihaaaa, woowwooooh, yiiiiiha, rrrrhhhhrrrrhaa’, jelden we mee met de Vandals, elkaar stoer stronken aanstarend, want niks drong tot ons door, terwijl eenieder rondgeslingerd werd naar alle hoeken van de zaal, maar toch nog net overeind wist te blijven.
Maar ach, wat zou een vieze broek, een kneuzing ertoe doen deze avond. We waren immers voor ff koeienjongens. Koeienjongens van Den Helder, die wisten hoe je dansen moest.

Daar kon een grootsteedse jongeling niet aan tippen, kwam ik later inderdaad achter. Dat konden ze niet maken als punker.

Maar wij wel in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *