Kortmeddiv

– Als je dan korte mededelingen gaat schrijven, dan kan je natuurlijk net zo goed de titel ook tot een minimum beperken. Efficiëntie heet dat, m’n leven is ervan vergeven. Geeft tevens meer ruimte voor lange zinnen.

– ‘t Heeft niet veel om ‘t lijf, mijn migraine. Dus niets geen zieligheid zal ik uit de kast halen, alleen fascinatie voor  ‘t fenomeen even aanstippen. ‘t Aura, daar doel ik dan vooral op, die in een tiental minuten gevormd wordt, waarna die plots verdwijnt. 1st ontbreekt er steeds 1 letter in de teksten die ik lees. Daardoor word ik er op geattendeerd dat ‘t er aan zit te komen. Vervolgens ontstaat er een uitdijende ½e cirkel, die glinstert & twinkelt, vooral in de linkerhelft van m’n blikveld. Veel fel blauw & rozig-rood. Maar vooral overheersend zilverwit. Als ledlampjes. Nadat ‘t verdwenen is komt er een bonk in m’n hoofd plus licht gevoel van stijve nek. Dat staat mijlenver van een simpele hoofdpijn.
Dit is 1 van de redenen waarom zielig niet voor mij geldt. Ik mag tenslotte een wereldwondertje bekijken dat in mijn hersens is ontstaan. Hoewel ‘t lastig is er op te focussen, ‘t schuift steeds weg als ik denk ‘t recht in ‘t vizier te krijgen.

– Aanstippen is een raar woord. Niet meer gebruiken. Ik moet achterhalen wat er niet aan klopt.

– Ik heb de leeftijd/de vergeetachtigheid/’t aantal medicijnen bereikt dat ik een pillendoos mocht aanschaffen. Zo’n bakje waar elke dag & elk tijdstip van de dag zijn eigen vakje heeft, zodat je kan zien of je iets vergeten bent te slikken. Ik zit nog in de experimenteerfase & ‘t is me nog niet gelukt.

– Ik moet eerlijk toegeven dat ik 1 van die personen ben die op zondag al gaat kijken wat maandag de bonus te bieden heeft. Als ‘t mailtje later in de middag bij me binnenkomt ken ik die al uit mijn hoofd. Evengoed mailtje op mobiel bewaren! Soms zijn die persoonlijke boni niet doorgevoerd, lijkt ‘t. Dan spoed ik me naar de servicebalie & om m’n gelijk op te halen. Weegt niets, hooguit een paar minuten.
Dus nog ff de overblijvende zondag checken & vergelijken met de dag van morgen. & Dan snel de laatste-middag-bobo’s scoren. Ik neem dan ook altijd mijn antennetje voor 35%-stickers mee, maar eigenlijk is die al praktisch in m’n hoofd ingebouwd. Hoewel ik enige moeite had toen ze die stickers veranderden. ‘t Is niet meer indaface, zeg maar.

– Op de datumprikker van de komende Weblogmeeting had een zekere Ton Zijlstra zijn mogelijkheden tot bijwonen doorgegeven. Ik moest mijn naam daarop aanpassen: Ton (Zijperspace) => Ton Zijp(erspace); om toch weer achteraan ‘t alfabet aan te kunnen schuiven. Je moet niet toelaten dat een levenslange positie tov de rest van de mensheid zomaar teniet gedaan wordt natuurlijk. Dat is overigens geen boodschap voor de rest van de mensheid.

Zijperspace brabbelt gewoon een beetje in zichzelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *