laatste piep

Ze vroegen of ik muziek wilde draaien op de zaterdagavond in ’t jongerencentrum.
& Of ik dat wilde! Kon ik aan iedereen goede plaatjes laten horen, ipv dat we aangewezen waren op die immer doordraaiende duffe disko in andere gelegenheden. & Ik kreeg nog wel een hele zaal tot m’n beschikking, dus ik kon ’t met een paar lichtjes net zo goed een alternatieve disko noemen.

Ik mocht alles draaien wat ik wilde, als ’t maar enigszins dansbaar was. Men snakte blijkbaar naar iets anders, want allengs werd ’t drukker. Ook al trad er geen band op, op zaterdagavond trok mijn disko evengoed een volle dansvloer.

‘Upside down’ aan ’t eind van de avond jaagde weliswaar een groot gedeelte van ’t publiek al naar beneden (perfekte afsluiting: iedereen tevreden), maar ondanks dat ’t op ’t hoogste volume-nivo stond die de P.A. kon dragen, bleven er altijd een man of 10 van m’n laatste toegift voor de zaterdagnacht genieten.
Nasuffend, wachelend op de lawaaidoos van de Chain, achteroverhellend, vooroverschuivend, ogen dicht, lichten aan, klaar voor de diepte van de nacht. Die nog een uur langer duurde in de rest van uitgaand Den Helder.

& Zijperspace was euforisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *