lekkage

Ik heb een beetje haast, want moet straks in een studio in Uilenstede zijn, dus heb besloten vlaamse friet in de Reguliersdwarsstraat te gaan eten. Lekker snel klaar, lekker snel op, geen afwas & bovenal een volle maag die niet zo snel in opstand zal komen.

Ik mag meteen m’n ‘medium met andalucia’ meedelen, want voor de rest staat er slechts 1 klant te wachten. De reeds voorgefrituurde frieten worden in ’t vet gegooid. Kan ik nog ff om me heen kijken & lichtelijk bijkomen van ’t fietsen. Maar binnen een minuut wordt m’n patat al aangereikt.
Hé, ik krijg ’t eerder dan de klant die naast me stond, terwijl-ie er toch al langer stond. Ik kijk ff wat beter. Hij ziet er wel wat slonzig uit met z’n joggingbroek die strak over z’n bollende buik is getrokken. Die zit overigens onder de vieze vlekken. & In z’n baard lijken allerlei resten van voorgaande avondmaaltijden te bivakkeren. Ik merk plots op dat-ie tevens ietwat apathisch de zaak instaart.
De patatboer reikt ‘m een kleintje patat aan & maakt een kleine opmerking, waarvan de man zich niets lijkt aan te trekken, behalve dat-ie z’n hoofd kort opzij wendt. Ik begrijp opeens dat dit z’n aalmoes is, die hij hier misschien wel dagelijks op komt halen. Zou hij dan elke dag patat eten? Dat kan toch niet gezond zijn?

Door de hete patat begint m’n neus te lopen, maar door ‘m steeds op te halen hou ik ‘m in bedwang. De bodem lijkt veel dieper dan verwacht, vooral met de laag saus die ik erbij heb gekregen. De saus blijft dan ook overal aan plakken: aan m’n vingers, m’n handpalm, een lik op m’n wang & nu plots een veeg boven m’n lip. Ik probeer ‘m weg te likken.
Dat smaakt heel anders dan andalucia, bedenk ik me. Ik kijk schichtig om me heen. Zou iemand anders dat ook hebben opgemerkt? Zou iemand de vergelijking tussen de 2 patat-etende sujetten hebben getrokken?
Rigoureus besluit ik m’n arm als zakdoek te gebruiken, uit angst dat men mij als een vlekken- & kruimeldragende armoedzaaier gaat aanzien.

M’n patat is nog sneller op dan normaal. Met een servetje dat de patatboer me aanreikt snuit ik m’n neus leeg.

Geen last meer van lekkages in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *