lijflog 7

In ‘t kader van efficiënt & bij de hand staat de nasonex naast ‘t toetsenbord. ‘s Ochtends vroeg & ‘s avonds laat bevind ik me daar nou 1maal. Ik word er dan tenminste aan herinnerd dat ‘t klaar staat voor gebruik.

Eigenlijk is m’n huis op een efficiënte wijze ingericht. Hoewel je dat niet zou zeggen als je m’n huis onaangekondigd betreedt.
‘Jemig, zou je ‘t hier niet ‘ns wat opruimen?’ zou voor mij geen onverwachte reaktie zijn. ‘t Huis is vooral voor mij efficiënt ingericht. Niet voor plotse opduikende visite.

Prrrikweg, ‘t zalfje dat de nodige jeuk wegneemt, als je te pakken bent genomen door een mug, of wat brandnetels ongelukkig hebt vastgepakt, staat bij mij op een tafeltje naast de bank. Ik heb in dit jaargetijde wat vaker last van jeukende verschijnselen, dus dient-ie op een centrale plek in de kamer te staan.
De zalf die de huid-irritatie, veroorzaakt door ‘t scheren, moet weghalen, staat er per ongeluk naast. De tube ziet er ‘tzelfde uit. Ik was laatst al druk aan ‘t insmeren, toen ik bemerkte dat de geur totaal anders was dan ik gewend was. Ik moet de tube weer verhuizen naar de wasbak in de douche, waar m’n andere scheerspullen ook staan uitgestald.
Paracetamol & migraine-pillen (ik ben de naam van dat hopeloos niet-werkende middel alweer vergeten) liggen gewoon in de keuken in ‘t daarvoor bestemde kastje. Dat kastje is weliswaar ook een puinhoop, maar ‘t ligt allemaal bij elkaar: verband, pleisters, pilletjes, zalfjes, etc. Behalve de ibuprofen, die ik gister toevallig ook in dat kastje aantrof. Die heb ik onmiddellijk in m’n rugzak gestopt, zodat ik ‘t bij me had, tijdens m’n bezoek aan m’n ouders. Een ½ pilletje legde ik voor de zekerheid op m’n comp-scherm. Vanochtend daarvan weer verwijderd. Tot genoegzaam gevoel.
De SRL-gelei ging om dezelfde reden als de ibuprofen mee op reis.

U ziet: ik denk overal over na. ‘t Wc-papier leg ik daarom ook niet naast ‘t gasfornuis.

‘t Mag een rommeltje zijn in Zijperspace, maar daar is over nagedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *