machteld

Elke maandagmiddag belde Machteld me. Dan wilde ze weten of we nog wat nodig hadden van de grote brouwerij waarvoor ze werkte.
& Elke keer klonk er een spontane lach door in haar stem, waardoor ik me als vanzelf op m’n gemak voelde. ’t Was een genot om haar ff via de telefoon te spreken, ook al duurde ’t gesprek vaak niet al te lang, omdat er tegelijkertijd een aantal klanten op m’n hulp wachtte.
Ze had een stem om verliefd op te worden. Automatisch ontstond er een beeld van een mooie spontane dame.

‘Hoi, Machteld.’ (nr-herkenning op ’t telefoontoestel)
‘Hoi, Ton. Hoe gaat ’t met je?’
‘Goed hoor. Ik heb ’t alleen een beetje druk, maar ik heb wel al kunnen kijken wat we nodig hebben.’
‘Ach, dan praten we volgende keer toch ff. Wat wordt ’t?’
‘(…de bestelling…) Heb je een leuk weekend gehad?’
‘Ja, hoor. Hardstikke leuk. Maar ik spreek je volgende week wel weer. Dooooeeeeg, Ton.’

1 keer was ik in de gelegenheid om haar in levende lijve te kunnen aanschouwen. Maar doordat m’n werkgever geen tijd had om de nieuwjaarsreceptie te bezoeken, was ik, bij gebrek aan vervoer, ook niet in de gelegenheid.

Het had me evengoed al genoeg kopzorgen bezorgd. Bang als ik was dat ’t beeld dat ik om haar stem had geschapen in duigen zou vallen.

Eind 2001 is ze bij de brouwerij gestopt, omdat ze een betrekking als vertegenwoordiger bij een biergroothandel had aangeboden gekregen. Ze had ’t zo geregeld dat ze tijdens haar inwerkperiode in ieder geval 1 keer bij mij langs zou moeten. Die ontmoeting had ze op afgelopen donderdag gepland.
Ik wist dat ze zou komen, want dat was telefonisch afgesproken. Ik zag er tegenop & was nieuwsgierig tegelijk. M’n baas had me enigszins gerustgesteld door te vertellen (hij had haar wel eerder gezien) dat ze er leuk uit zag, zodat m’n beeld niet van te voren al gefrustreerd was.

Plots stonden er 2 mensen voor de zaak. ‘Leuke dame,’ dacht ik, vluchtig kijkend, zoals ik wel vaker naar voorbijgaande dames kijk. ‘Hé, die man daarnaast: is dat niet die vertegenwoordiger?’

Zo kwam geluid gelukkig gelijk te staan aan verschijning in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *