nadeel

Er zijn vele nadelen aan ‘s middags aangeschoten raken. 1 Ervan is dat je ‘s avonds nuchter moet worden. Tenminste, in bepaalde mate gebeurt dat als je na de drank-inname een avondmaaltijd nuttigt. Waardoor je vaak, ik in ieder geval wel zo vlak erna, in slaap valt.
Dan kan men opmerken: je kan dat eten toch uit ook tot vlak voor slapen gaan uitstellen.
Ik ga echter al naar huis op ‘t moment dat ik denk dat ‘t verstandig is (daar ben ik vreemd genoeg altijd nog toe in staat), zodat ik er de volgende dag niet al te veel aan herinnerd hoef te worden.

Als je in slaap valt, is ‘t over ‘t algemeen ook de bedoeling dat je weer wakker wordt. Dat moment van ontwaken valt na zo’n middagdronk bij mij over ‘t algemeen vroeg in de nacht, of zogezegd, laat op de avond. Waarna ‘t hoofd niet onmiddellijk bereid is de slaap voor de rest van de nacht te vatten. ‘t Wil 1st wat verpozing, denkt ‘t sjacherijnig, ontspanning, afleiding; geen aandacht voor ‘t bonkend gedeelte van ‘t hoofd, ‘t halfslapend hoofd.

Tot diep in de nacht wordt er dan aandacht besteed aan onzinnige dingen, waarvan ik de essentie de volgende dag alweer vergeten ben. Ik zit bijv uren achter de comp, te staren naar ‘t web, denk ik later. Ik raak geen boek aan, geen cd wordt er afgespeeld, de tv blijft uit, obsessief lijk ik m’n tijd door te brengen met iets wat de tijd doet vliegen.
Maar erger nog: waardoor ik de afspraken van eerder op de dag totaal kwijt raak.
Dat besef ik dan pas de volgende dag.
& Ik besef me bovendien dat iedereen de hele tijd dingen opschreef, gistermiddag. & Dat ik dat niet nodig vond, want dat zou ik wel onthouden.

Da’s een nadeel van alcoholgebruik in de middag in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *