Omhelzing

Vanaf 2001, dat is.
Officieel vanaf 9 september, 2 dagen voor 9/11. Omdat ‘t makkelijk onthouden is. Alsof ik ‘t van tevoren wist, gaat dan meteen iemand denken.
Maar ja, dat valt dan weer niet meer officieel te bewijzen, want bij de verhuizing van Blogspot naar Pivot zijn er wat berichten verloren gegaan.

‘t Gaat natuurlijk om ‘t getal. Voor de aandachtige kijker valt ‘t natuurlijk meteen op dat er nog 4 concepten klaar staan, dus is ‘t getal nog niet helemaal vol.
Ik heb ze echter wel al geschreven. ‘t Is niet zo dat ze slechts in m’n hoofd zitten & ‘t er nog uit moet komen. Ik hoef maar een paar knopjes in te drukken & 3033 is daadwerkelijk 3.033.

Ja, dat ene puntje maakt ‘t net ff wat mooier. Zeker nu je ze zo dichtbij elkaar ziet staan. Net ff wat indrukwekkender.
Dan zou men kunnen suggereren: sudder nog maar 300 stukjes door, want dan heb je echt een mooi getal. Maar dat is niet zo. Wacht, ik gebruik daar een nieuwe regel voor.
3333 Vind ik niet mooi.
Straalt niets uit. & Dat ligt niet aan ‘t volledig maken van de zin door er ‘Vind ik niet mooi’ aan toe te voegen.
3033 Spreekt gewoon meer tot de verbeelding. Wacht, nog een keer 3.033 met de punt ertussen.
‘t Heeft toch wel wat, hè? Met zo’n onderbreking door een nul. & Die punt geeft ‘t nog wat meer volume (& dat terwijl de 0 groter is dan de . )

Ik moet er nog wel achter zien te komen waarom de nul ‘t zo weet op te blazen. Ligt ‘t aan de vorm van ‘0’, ‘t ronde aspect, dat niet de perfectheid van de ‘o’ van bijv ‘Ton’ in zich heeft, waarbij alles de hele tijd, dus punt voor punt, de rand vormt van ‘o’, met steeds precies dezelfde hoek ten opzichte van de pixel die voor de daarachter komende pixel staat?
Pff, stel dat ik dit perfect kon uitleggen, dan was ‘t geweest alsof men de weg niet had bewandeld & alleen maar op ‘t strand in de stralende zon lag te baden.
Perfectie is eigenlijk niet zo mooi. Er zit geen spanning in. Je moet ‘t van de rafelrandjes hebben om te weten dat iets er uit springt. De afwijking, de zweetplekken, een vleugje van de geur van verschimmelde teennagels. Wel dichtbij komen, maar op een grove manier ‘t niet kunnen bereiken.

Dat zullen de kunstwetenschappers, de literatoren & de ethici natuurlijk allang al met elkaar besproken hebben. Ze zullen er vast nog wat andere verstandigheden bijgeroepen hebben: ‘Zeg, kijk jij daar ook eens naar!’

Dit is echter anders. Dit is mijn hoofd, die eigenlijk ‘t over iets totaaal (ik zat even te denken om 4 ‘a’-s te gebruiken, maar dat zag er niet goed uit) anders zou hebben.
Mijn hoofd ziet die nul. Omringd door 3 keer een 3. In een omhelzing die niet aan beide zijden even zwaar wordt aangezet. & Ik ga er totaal in op.

Terwijl ik eigenlijk alleen maar wilde zeggen dat als je 3.033 stukjes geschreven hebt, ‘t toch wel eens tijd wordt dat een uitgever tegen je zegt: ‘Hé, moeten we niet eens ‘de best of’ in een boekje frummelen?’

Waarom ik dan ‘de’ ipv ‘the’ schrijf & zie dat ‘t goed is, beter zelfs, & ‘t zal vertikken aan te passen ook al dringt men nog zo hard aan, dat is dan omdat ik weet dat de eenheid van ‘t geheel het een betere uitstraling heeft.

Maar klinkt goed, toch: ‘Alle 13 goed from Zijperspace’ (of ‘Alle 154…’, dat kan natuurlijk ook)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *