onderzoek

Ik heb ‘t wel proberen uit te stellen, maar op een gegeven moment ben ik toch maar opgestaan. Hoewel er eigenlijk geen reden toe was. Behalve dan dat ik over 1½ uur in ‘t AMC moet zijn & ik niet weet hoe lang ik over die reis ga doen. Vooral nu ik beter niet de fiets kan gebruiken, vanwege een stuur die waarschijnlijk niet mee wil werken.

Ik mag bijv niet ontbijten. Tot na ‘t onderzoek moet ik nuchter blijven. & Nuchter blijven betekent ook, dat ik geen suiker mag gebruiken. & Wat is thee nu helemaal zonder suiker? Kan je beter gewoon water drinken. Thee bestaat bij mij vooral bij de gratie van de toevoeging van suiker.

Eigenlijk zit ik me hier dus te vervelen. Want die 2 uur die ik over ‘t algemeen neem om wakker te worden, of anders gezegd: om m’n dingen te doen zodat ik geheel ontspannen de rest van de wereld aan kan, bestaat blijkbaar vooral uit ‘t tot me nemen van eten & drinken. & De voorbereiding daarvan.
Want ‘t vergt nl tijd om water op te zetten, ‘t theezakje te ontvouwen, de theepot te spoelen, de thee te laten trekken in ‘t inmiddels gekookte water, ‘t 1e kopje in te schenken, te wachten tot de temperatuur ervan mondvriendelijk genoeg is, voordat ‘t uiteindelijk geconsumeerd kan worden.
De boterhammen moeten ook ontdooid, zorgvuldig daarvoor uitgestald worden op de snijplank, waarna ‘t belegd kan worden, gesneden, geselekteerd in de lekkerste volgorde. Dan pas kan de 1e hap richting mond.

Dat alles vergt toch een 5-tal heen & weer drentelen richting keuken. ‘t Vergt verantwoordelijkheid tegenover de kinderen van de achterburen, daar die als jonge moslims vast nog geen westerse gezonde man in vol ornaat in onderbroek hebben mogen aanschouwen. Denk ik dan. Dus trek ik bij dat soort bezigheden 1st nog ff m’n broek aan, met een t-shirt om ‘t toch nog wat te laten lijken. Dat alles moet ff later ook weer uitgetrokken worden, omdat dat nu 1maal prettiger is tijdens de douche, die ik altijd vlak voor vertrek pleeg te nemen.
Nu hoef ik sinds gisteravond niet de keuken in (ik snap ook niet waarom ik evengoed daar ‘t licht heb aangelaten), waardoor ik gewoon rechtstreeks in dit tenue de douche kan bezoeken.

Oja, ik moet water drinken. Ik moet nl ook nog een plasje inleveren. M’n ochtendplasje, die meestal op een zeer ongelegen tijdstip plaatsvindt, heb ik dermate slaapdronken vanochtend geloosd, dat ik ‘t potje, waarin ‘t opgevangen moest worden, totaal ben vergeten. Dat moet gecorrigeerd. Maar ik weet van mezelf dat ik na die ochtendplas meestal geen behoefte meer heb tot ong een uur of 11. Dat is te laat.

Dit alles tbv een grootscheeps onderzoek naar ‘t ontstaan & de faktoren die invloed hebben op ‘t ontstaan van hart- & vaatziekten. CRANS heet dat onderzoeksprojekt. In de toekomst weet men dus meer de oorzaken van hart- & vaatziekten. Dankzij mijn lichaam. & De voorbereidingen die ik daarvoor heb moeten treffen. Of de dingen die ik mezelf heb moeten onthouden.

Een verantwoordelijke taak rustte op de schouders van de bewoners van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *