opruiming (dl 2c)

De hoogslaper staat, m’n boeken opgestapeld, de planken van de oude boekenkast zijn opzij gezet. Een troep uitgestald langs de vensterbanken aan de voorkant van ’t huis.
M’n hoogslaper is echter nog niet beslaapbaar. De gatenbodem is net een enkele cm te groot. Waardoor ’t matras er niet inpast. Waardoor ik naast, & dus onder, m’n hoogslaper zal moeten slapen.

Terwijl Myrte bezig was met haar bouwwerk, verschoonde, boende, schrobde, schuurde & dweilde ik ’t aanrecht.
‘Ik wist niet dat aanrechten er zo glanzend uit konden zien,’ vertelde ik Myrte terwijl ik enkele steunen moest omhooghouden totdat ze konden worden bevestigd aan de rest. Daarnaast was ik ook vergeten dat ik daar misschien wel ’t geduld voor zou kunnen hebben. Ik had dermate veel geduld vandaag dat ik zelfs ’t plaatsje heb durven ontruimen van tuinafval. & Zelfs de bezem heb gehanteerd.

Nu nog enkele dagen geduld betrachten, dan mag ik de slaapkamer zuigen. Tuurlijk mag ik dat wel eerder, maar 1st moet de hoogslaper klaar zijn voor gebruik. Stel je voor dat ik binnen een week ’t 2 keer van stof zal moeten ontdoen; dan zakt al snel ’t schoonmaakenthousiasme tot een 0-punt.

Vervolgens zal heel Zijperspace glansen als nooit tevoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *