pur-sang

Ik begin rechts bovenaan. Gelukkig is dat spiegelbeeldig de zelfde kant, zodat daar geen misverstanden over kunnen ontstaan. Is ook wel zo makkelijk bij ’t uitvoeren & ondergaan van de handeling.
Ik begin dus rechts bovenaan & ga, zoals ik gewoon ben, met een haal naar beneden. In ’t begin van die neerwaartse beweging gaat dat zeer soepel; er is geen verweer, zo lijkt ’t; de hindernissen zijn nog niet noemenswaardig. Dat komt niet enkel doordat ik mezelf ’t plezier heb gegund van xtra scherp gereedschap.

& Onderaan de haal is er geen weg meer terug. ’t Besluit is beklonken door de verwijdering van de hoek aan de rechteronderkant. Weliswaar nog niet duidelijk zichtbaar door de witte vlokken die ’t resultaat verhullen, maar wel bevestigd door ’t licht knisperend geluid op ’t moment van ’t bereiken van dat beoogde doel. Alsof er een ’tiktiktiktiktik’ in duizendvoud als een fluistering door ’t woud waait.

Geen weg terug. De sensatie van ’t weghalen, wegstrepen, ombouwen, vernieuwen, krijgt me te pakken. Geen voorzichtige, aarzelende aanpak meer. Nee, de volgende streep moet direkt door een volle pluk gezet worden. Een licht tintelend gevoel ontstaat door de aarzelende weerstand die nu geboden wordt. Daar mag ik niet bij stilstaan; de 3e streek is aan zet, waardoor al snel de gehele bovenkant verdwenen lijkt. Kontrole volgt later wel, want de linkeronderkant straalt nog te veel glorie uit. Gehandeld moet er worden, later de ravage overzien. Soepel glij ik over de laatste hoek die herinnert aan mijn verschijning op de weblogmeeting.

Ach, voor de rest is ’t slechts een kwestie van nalopen: alles nog een keer in tegengestelde richting bewerken, zodat ook de korte haartjes er uit zijn & de aftershave-balsem er straks lekker in kan trekken; de vaakvergeten hoekjes xtra grondig bevoelen met ’t mes; met de vingertoppen ’t geheel nog een keer zorgvuldig betasten.

Wassen, drogen, insmeren, nagel knippen, stukje intikken.

Da’s lijfloggen pur-sang vanuit Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *