Speellijst (I)

Iedereen die dit leest moet maar overstappen op Deezer ipv door te gaan met muziek beluisteren met bijv Spotify. Deezer is leuker, al was ’t maar om de onbescheiden reden dat ik er speellijsten samenstel. Niet voor de goegemeente van Deezergebruikers, maar eigenlijk in oorsprong alleen voor mij.
Deezer kost ’tzelfde als Spotify, maar draagt meer af aan de artiesten wiens muziek wordt afgespeeld. Hier dus een extra reden om mij te gehoorzamen. U wordt daar nobel van & gedraagt zich goed voor de medemens die u aandacht geeft door ’t creëren van muziek.
& Ik ben hun kanaal. Vooral van hen die toch al te weinig gedraaid worden.

Ik hou nl niet van eeuwige herhaling. Wel als ik iets aan ’t doen ben, ik ga helemaal op in stompzinnig werk; maar dat is een ander hoofdstuk die vast nog wel eens geschreven gaat worden.
Ik lees boeken niet voor een tweede maal, bijv. Films zie ik evenmin zelden nog een keer, tenzij ik de essentie of de details ergens onderweg in ’t leven ben kwijtgeraakt. Dat vordert gestaag, gaande de jaren & ’t bier dat mij zo’n beetje overal begeleidt; dat laatste een beroepsdeformatie.
Dus bij muziek gaat de shuffle-knop aan, indien maar enigszins mogelijk. Maar de volgorde variëren door de namen van de artiesten op alfabet te zetten, of juist de titels, dat levert ook al genoeg variatie die mij geïnteresseerd houdt.

Een speellijst kan derhalve niet lang genoeg zijn & wordt tot in de eeuwigheid gevuld met nieuw materiaal, als ik de tijd van leven had gehad dan. Prettig als ik zie dat een dergelijke speellijst de grens van een volle daglengte heeft overschreden.

Maar goed, dan moeten de nrs natuurlijk ook verrassen. Niet steeds dezelfde stijl, dan bloed ik alsnog dood van verveling.
Ik heb daarvoor Fip uitgevonden als hofleverancier. Als ik niet hoef na te denken, staat die franse radiozender aan. Komt er een fluitende persoon voorbij, floep, titel kopiëren & onmiddellijk kijken of voorradig op Deezer om vervolgens in een speellijst te verdwijnen tot een toevallige ontmoeting als ik die lijst maanden later weer eens aanzet.

Dus, om mijn gezever te doen verstommen & plaats te maken tot de speellijst ‘The Unchronological History of Blabla Music‘, die uitstekend geschikt is voor de shuffle-knop (hoewel niet noodzakelijk, want men kan de volgorde van de nrs ook aanpassen door ’t alfabet van nrs, artiesten of albums te wijzigen in oplopend naar aflopend en vice versa, waardoor dit ook onverwachte variatie oplevert), gezien ’t karakter van de gezamenlijk gepresenteerde liederen & ’t feit dat de musici zo af & toe vergeten te zingen, heb ik u hierboven een mooi plaatje gegeven die klikbaar is & zal zorgen voor een verblijf van 20 uur, die tijdens een lockdown mogelijk een aangenaam binnenshuis verpozen oplevert van variatie in genre, sexe & balorigheid.

Maar dan is ’t op een gegeven moment wel genoeg geweest met dat geouwehoer & wordt ’t tijd voor de volgende speellijst. Gelieve niet zelf op zoek te gaan naar die lijsten in Deezer-Zijperspace.

Want dat verpest de lol van ’t regelmatig bezoeken van Zijperspace himself.

Eén reactie op “Speellijst (I)”

  1. Hoi Ton, wat een genot om elke dag jouw stukjes te lezen. En op deze manier nog meer jouw veelzijdigheid te leren kennen. Je spitsvondigheid met woorden kende ik wel vanuit real Life.
    In je eigen digitale speelruimte kan je echt helemaal los gaan. Meegenomen wordend in jouw oog voor detail nodig je me uit om mijn eigen ruimte te verkennen. En om nog grootser of juist nog meer op detailniveau te kijken.
    Vooral een uitnodiging om met nieuwe ogen te kijken.
    Ik blijf me verwonderen en zal me blijven laven aan jouw eigen stukjes spacecake.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *