voorbereidingen

Ik werk niet met lijstjes. Lijstjes van dingen die ik nog te doen heb voordat ik op vakantie ga. Alles zit al tijden in m’n hoofd. Ik heb in gedachten een hele agenda opgesteld van wat ik wanneer moet doen, wil ik alles op tijd geregeld hebben. Ik denk altijd dat ik ‘t te krap indeel, maar uiteindelijk hou ik zeeën van tijd over. Waardoor ik ‘t rustiger aan ga doen. & Op ‘t laatste moment me toch nog moet gaan haasten.

M’n rugzak inpakken is een soortemet spelletje ‘ik ga op reis & neem mee…’. Ben ik altijd goed in geweest. Ik stelde me de persoon altijd voor met ‘t artikel in zijn of haar handen & automatisch schoot me ‘t te binnen. Als ik daadwerkelijk op vakantie ga, doe ik dat ‘tzelfde. Alleen stel ik dan mezelf in allerlei verschillende situaties voor. Gaat altijd goed, behalve de laatste vakantie. Toen was ik een aansteker (erg handig voor ‘t bereiden van maaltijden & thee) & een waterdichte zak voor m’n slaapzak vergeten. Dat laatste ging nog net goed, want toen ‘t daadwerkelijk ging regenen hoefde m’n slaapzak niet meer aan de buitenkant te bungelen, wegens genoeg ruimte.

Ik heb nog 3 volle dagen te gaan, maar ik heb nu ‘t gevoel dat ik me echt moet gaan haasten. Buiten ‘t feit dat ik de laatste accesoires voor m’n vakantie wil aanschaffen, moet ik ook ‘t huis gereed maken voor de mogelijke komst van m’n broer. Die mag van mij een aantal dagen in m’n huis bivakkeren. Dan moet ik ‘t natuurlijk wel een beetje schoon & gebruiksvriendelijk achterlaten. Met handwijzingen hoe bepaald apparatuur te hanteren. Hij is een nitwit wat dat betreft, zegt-ie.
Maar ‘t huis moet vooral schoon. & Om vooral geen tijd verloren te laten gaan, probeer ik bepaalde handelingen te kombineren. Zo heb ik de douche-ruimte schoon gemaakt met een sponsje & wat schuurspul (de aanslag zat er dik op, vond ik), terwijl ik me ondertussen aan ‘t douchen was. De wasbak kreeg een beurt, terwijl ik m’n tanden aan ‘t poetsen was. Na een korte plas heb ik de plee onder handen genomen. De vuiniszak is vervangen op ‘t moment dat ik wat afval er in kwijt wilde. De lege flessen dumpte ik in de glasbak, toen ik toch op weg naar m’n werk ging. Morgen gaan ‘t douche-gordijn & een dekbedovertrek voor een goede schoonmaak met wat kleren de wasmachine in. Da’s efficiënt; ik verlies weinig tijd met dit soort gekombineerde handelingen. & ‘t Schoonmaken verveelt ook niet zo snel.

1 Gedachte stelt me nog redelijk gerust. ‘t Huis zal er redelijk opgeknapt uitzien als ik 1maal de vakantiespullen in m’n rugzak heb geperst. Al 3 weken ligt de grond hier bezaaid met dat soort artikelen. Nog enkele dagen & dat zal opgeborgen lijken.

Dan neem ik dat mee met de tijdelijke verhuizing van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *