verlanglijstje nr 8

Vandaag is Merel aan de beurt om bezongen te worden (heb ik net gedaan in alle slaapdronken stilte die mij nog enigszins gevangen houdt). Ze heeft nog geen enkele aanwijzing prijsgegeven dat zij 1 dezer dagen omgekat gaat worden, dus dat zal wel niet op haar verlanglijstje staan.

Aandacht aan de verjaardag van iemand anders zet mij er echter toe om mijn verlanglijst nog wat verder uit te breiden. In 1e instantie dacht ik dat ik helemaal niet zo veel te wensen had, maar naarmate ik deze serie verder continueer, kom ik tot ‘t besef dat er best wel dingen bestaan die ik beter, minder ongemakkelijk, mooier, uitgebreider, gelikter of xtra toegevoegd wil hebben. Ik moet me zelf gewoon toestaan die verlangens te uiten.

Terwijl ik zo voor ‘t scherm zit, nog druk bezig de slaap uit m’n ogen te wrijven, zodat de woorden minder vaag in m’n hersenpan opgeslagen worden, besef ik plots dat ‘t toch wel koud is zonder kachel aan in m’n onderbroek. Simpele & redelijk afdoende oplossing is ‘t aantrekken van een t-shirt met lange mouwen. Dat is echter slechts korte-termijns-planning. Meer ffect sorteert ‘t als mijn achterdeuren ‘ns goed geïsoleerd worden. Niet alleen dubbele beglazing, maar ook dat de deuren zo ingevoegd worden, dat die 2 cm tochtruimte aan de onderkant verdwijnt.
In de zomer is m’n huis heerlijk. Vooral bij xtreem hoge temperaturen heb ik veel profijt van ‘t feit dat ‘t een benedenwoning is. Iedereen zweet z’n huis uit, terwijl Ton liefst hele dagen binnenzit, omdat ‘t de koelste plek in de wijde omtrek is (op de airgeconditioneerde bioscoopzaal na, waar je me in die periodes ook vaak zal kunnen aantreffen). Maar zogauw die tijd voorbij is, moet al gauw de waakvlam van de kachel geactiveerd worden & gaat ‘t moeite kosten de ideale lichaamstemperatuur in huis aan te brengen.
Voor verdere pogingen de kou buiten te houden, zou ‘t ook mooi zijn als aan diezelfde achterkant velours gordijnen komen te hangen. Van boven tot helemaal beneden, want anders heeft ‘t geen zin, dus da’s zeker 3 meter. Dan sluit ik op de gure herfst- & winterdagen de wereld af door ze potdicht te tegen elkaar aan te schuiven & te genieten van de behaaglijke haardwarmte.

Ze kropen nog ff wat dichter naar elkaar toe in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *