druk

Ik verbaas me er nu al 1½ maand over.
’t Kan niet zo zijn dat ’t slechts aan ’t weer ligt: we hebben afgelopen jaren wel vaker zachte winters gehad. & Die waren wellicht minder stormachtig.
Ik heb me ook afgevraagd of ’t misschien aan de overgang naar de € ligt: men is tijdelijk ’t overzicht over de eigen financieën kwijt, doordat men de waarde van de munt nog niet juist inschat. Dat zou in februari dan toch afgelopen moeten zijn, omdat men er in deze maand achter moet zijn gekomen dat ’t geld toch iets sneller de portemonnee uit is gevlogen dan voorheen ’t geval was.
Maar niets blijkt minder waar. ’t Lijkt slechts drukker te worden. Blijkbaar wil men geld uitgeven aan bier. Misschien is bier wel weer helemaal in de mode, is er een lichte hype ontstaan.

Ik merk ’t op mijn beide banen: andere jaren weet ik van verveling niet wat ik moet doen tijdens de 1e 2 maanden van ’t nieuwe jaar, van ellende begint zelfs ’t immer bij me gestoken boek m’n neus uit te komen. Dit jaar lijken deze 2 maanden in drukte wel een lente-maand: konstant komen mensen binnenvallen & verlaten de zaak pas na redelijk wat geld te hebben gegeven.

Dat ik er geen verklaring voor heb vind ik nogeneens zo erg. Ik kom er echter niet meer toe om m’n notitie-blokje te vullen met aantekeningen.

Waardoor we zijn aangewezen op ’t geheugen van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *