Schoonmaakpauze

M’n schoonmaakpauze duurt ong 12 uur. Voor een 1e ronde heb ik m’n best gedaan. Doe ik meer dan heb ik grote kans dat ik dat meer straks vies maak & ‘t morgen nog een keer moet doen.

Ik ben blij dat ik zo ben, maar ‘t irriteert tegelijk. De hele tijd rekening houden met alle mogelijkheden, wat er voor zorgt dat ik continu alles aan ‘t nalopen ben. ‘t Zijn cirkeltjes, waarbij als je een stukje uit de bocht vliegt opnieuw kan beginnen.

‘t Is vooral zonde van de tijd. Ondertussen had ik ongestoord een boek kunnen lezen. Oid.
Tegelijkertijd is dat ik dat zonde van de tijd vind een onderdeel van ‘tzelfde verschijnsel. Want alles moet zo efficiënt mogelijk nl.

Dus nu ben ik lijstjes aan ‘t repeteren.
Benedentoilet moet nog; boven is gedaan.
Behalve de wasbak na tandenpoetsen daar nog ff checken, plus douche.
Wasbak in de keuken grote beurt, maar vooraleerst afwas.
Dat kan niet vóór ‘t ontbijt => moet na ‘t ontbijt, de afwas.
Wanneer pak ik dan in? Pak ik alleen de spullen in die ik niet meer nodig heb in 1 tas?
Wat als ik me bedenk?

Daar begint de rotzooi. Dan begin ik snoertjes te zien, die nog druk bezig zijn m’n spullen op te laden. Onderweg wil ik muziek. Onderweg heb ik een routeplanner nodig. Onderweg wil ik foto’s kunnen maken.
Dus als alles straks vol is, de powerbanks ook, dan moet morgenochtend dat wat in de tussentijd nog een beetje leeg geraakt is opnieuw opgeladen worden.

Waarop ik bedenk dat ik afgeleid ben. Hoewel ik wel bijna de juiste volgorde heb gevonden. Want zonder laders & volle telefoon & box & powerbanks kan ik niet weg.
Maar zonder schoon achtergelaten huis ook niet.

De tafel is inmiddels wel wat leger. Waar ik bij aankomst alles had neergesmeten, geen plan voor andere nuttige plekken van wat ik uitpakte, heb ik dat allemaal als 1e weer ingepakt. Blijkbaar had ik die spullen nooit nodig gehad.
Wat er nog ligt, daar zoek ik ruimte voor. Of een zinnige plek.

Maar zo gauw ik over zinnig ga nadenken begint de mallemolen van voren af aan. & Worden na ‘zinnig’, ‘volgorde’ & ‘plek’ herhaald. Waarna geconcludeerd wordt dat ‘volgorde’ altijd 1st moet, want dat is zinnig, want dan krijgt alles z’n plek.

Was weg van huis ook maar Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *