theezakjes

Ik vind dat de papiertjes aan ‘t eind van ‘t touwtje, dat aan de andere kant aan ‘t theezakje bevestigd zit, vast horen te blijven zitten. Ik bedoel ‘t vierkante papiertje waarop de ene zijne de fabrikant van ‘t theezakje trots z’n logo heeft afgebeel, ‘t soort thee op de andere. Soms ‘t 1 met ‘t ander gecombineerd & in dat geval staat op beide zijden ‘tzelfde. ‘t Papiertje dat met een nietje aan ‘t touwtje vastzit, waardoor men ‘t papiertje kan gebruiken om met de vingers goed houvast te hebben bij ‘t inhangen van de theezak in ‘t hete water. Zodat men ook wat afstand kan houden tot die daarnet nog kokende vloeistof.

Een zichzelf respekterend bedrijf dat al jarenlang de nederlandse bevolking voorziet van geprefabriceerde theezakjes, waardoor men zich bijna niet voor kan stellen dat ze er ook anders uit kunnen zien (verbazing alom bij bezoek aan de buitenlandse tea-room); waardoor je tot macrobioot & alternatief wordt betiteld zogauw je een theebuiltje gebruikt waar je losse gedroogde thee in stopt; waardoor men ‘t woord ‘thee’ onderling kan uitwisselen met de merknaam & toch iedereen begrijpt waarover men ‘t heeft; zo’n bedrijf heeft zichzelf opgelegd de kwaliteit van ‘t produkt hoog in ‘t vaandel te houden. Zo’n bedrijf dient zakjes te leveren waarvan ‘t nietje niet ‘t touwtje plots loslaat.

Ik ga er vooralsnog vanuit dat de viezigheid die ‘t theezakje op de grond tegenkomt doordat ‘t pardoes een val die richting op maakte door voornoemd gebrek, dat die viezigheid door ‘t schone hete water z’n infekterende, mogelijk ziekmakende eigenschappen verliest. Ik ga er echter niet van uit dat de direkteur van zulks bedrijf ‘t zelf prettig vindt een theezakje met z’n vingers uit de theepot moet zien te vissen. Ook zijn vingers zullen daar niet op bestand zijn. Of ‘t in ieder geval als pijnlijk ervaren.

Dit ihkv alles wat zoal los & vast zit in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *