10 ergernis, maar dan over div dingen die hun eigen ding doen

Plots geeft m’n comp ‘ding’ ipv ‘dingdong’ (dat heet officieel ‘notify’) bij ‘t binnenkomen van meel. Alle geluiden van windows 98, dat m’n comp voert, blijken in de war te zijn. Slechts ‘chord’ lijkt naast ‘ding’ oproepbaar, maar als je normaliter ‘chord’ hoort, duidt dat meestal op een foute handeling. Van dat geluid wil ik natuurlijk zo snel mogelijk af, want ondertussen zijn we al dermate gepavloviseerd, dat negatieve gevoelens vanzelfsprekend opkomen bij ‘t aanhoren ervan. Ik zal wel weer wat stoms uitgehaald hebben, bedenk ik me daardoor schuldbewust.

& Dan ook nog: elke keer als ik een nieuwe window wil openen, verschijnt ‘t precies in ‘t formaat dat ik niet wil. Laat ‘t maar meteen ‘t volledige scherm vullen, dan heb ik tenminste overzicht, is mijn uitgangspunt. & Als ‘t dan perse in een kleiner formaat moet, laat ‘t dan in ieder geval steeds op de te verwachten, dus steeds dezelfde, plek verschijnen.
Nee, alles moet zo onverwacht mogelijk, zoveel mogelijk muisarm-bevorderend. Dus elke keer weer verschijnend op een plek waar ik ‘t niet verwacht.

Ik heb de comp opnieuw moeten opstarten. De ‘ding’ is daarna weer vervangen door de geluiden die ik gewend was. Maar die stomme windows doen nog steeds hun eigen ding.

Tot zover over de dingen zoal gaande in Zijperspace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *