de laatste dag

't is='Is' een andere='andere' uitvoering dan='dan' ik zelf='zelf' op single='single' heb: 't fluittoontje='fluittoontje' op de='de' achtergrond is='is' iets hoger='hoger' & er='er' zit een='een' echo in='in' de stem='stem' van allison='Allison' Statton. maar='Maar' m'n eigen='eigen' single kan='kan' ik toch='toch' al jaren='jaren' niet meer='meer' draaien.

Ik geloof dat de regisseur van ‘t Tros-popprogramma Wim van der Linden heette. Hij was een beetje recalcitrant bezig in de ogen van de omroep, waardoor hij z’n akties slechts (in mijn herinnering) 5 weken heeft vol kunnen houden.
5 Weken van obscure ongelooflijk onverwachte bandjes. Je was wel gedwongen te kijken, want elke week gebeurde er wel iets verrassends. Zoals the Young Marble Giants met Final Day. Dat gebeurde. & Ik zou ‘t nooit meer vergeten.
Die single moest ik zo snel mogelijk in handen zien te krijgen. Dus enkele dagen later naar Amsterdam getogen voor de jacht op ‘t epeetje.

Wat zou er met Alison Statton gebeurd zijn? De vrouw met de stem die de grootste indruk in m’n leven heeft achtergelaten. Ik kon de single wel 5 keer achter elkaar draaien (iets wat me bij geen enkel ander nr ooit is gelukt). & Nog was ik verliefd op die zuiverheid. Ik moest opspringen van m’n bed om, voordat ‘t 2e nr van de a-kant begon, Final Day opnieuw te laten beginnen. Terwijl dat 2e nr toch ook best mooi was. Die laatste dag duurde bij mij een ontelbare tijd van voortdurende herhaling.
Wat zou er met Alison Statton gebeurd zijn? Zo’n stem kan toch niet zomaar verdwenen zijn. Ook niet na een uitstapje naar Weekend & Spike.
Waar is Alison?

Die laatste dag zal nog wel even duren in Zijperspace.
(& Alison leeft, maar ‘t is net of ze nog maar net begonnen is, of te vroeg geëindigd)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *