de noodzaak van niets

Hierom bijv, Juansi!

Omdat dít in z’n orenschijnlijke nietszeggendheid zo’n oogstrelende schoonheid kan veroorzaken in ‘s mensens geest. Omdat ik kan genieten van een simpele ‘grum’, ‘iesch’, ‘diolabimili’ & niet meer denk aan een diepere betekenis. Die diepere betekenis zal me m’n reet roesten. Dit is ‘ervaren’.

Net als enkele onverlaten menen te mogen beweren dat men mensen mag verwijten met iets onzinnigs bezig te zijn, als op een weblog/site aandacht wordt besteed aan welke boodschappen zijn gehaald, of men beschrijft dat men in de rij voor de kassa heeft gestaan. Alsof er een kwaliteits-criterium gehandhaafd moet worden, vanwege ‘t feit dat men zegt een weblog te vullen.
Want ‘t zeggen van iets mag op zich al genoeg zijn voor enig persoon. Men moet z’n eigen criteria aanleggen voor ‘t plaatsen van een stuk tekst of andersoortig materiaal. Dus welke onzinnigheid ook, in andermans ogen; ‘t moet geplaatst kunnen worden, want de gedachte & ‘t geschrevene zijn eigendom van de blogger.
& Dan gaat ‘t misschien slechts over de vulling van een boodschappenkarretje, ‘t gekeuvel, gepeins, de moeilijkheden, de tekortkomingen of wat dies meer zij plaatsvindend of opkomend in de geest van een blogger terwijl deze in de rij staat, zogauw gepubliceerd heeft de lezer de gunst ontvangen er deelgenoot van te worden.
Als die onzinnigheid op zo’n manier wordt gepresenteerd zoals Jaap Blonk bij bovengelinkt geluidsfragment, dan geniet ik, maar zelfs dat is geen perse moeten.

En wat is onzinnigheid nog in Zijperspace?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *