Op Zijperspace!

Ik zou ’t in verband kunnen brengen met ’t feit dat dit jaar m’n weblog 20 jaar oud gaat worden. Of bijkomend kleinood: dat ’t volgende maand een jaar geleden is dat ik er nieuw leven in bracht.
Maar tegelijkertijd wordt de Ziektewet komende maart omgezet in een uitkering, waardoor ik nog minder dan de 70% van m’n laatste salaris maandelijks ga ontvangen. Een traktatie wordt daardoor nog meer een feest.

Oja, ander heuglijk feit: vanaf 7 september 2001 heb ik 3343 stukken geschreven & op Zijperspace achtergelaten ter lezing. Waarschijnlijk wel meer, want van de 1e periode (die enkele maanden duurde), toen Zijperspace nog was ondergebracht bij Blogspot, zijn de posts bij een verhuizing zoek geraakt. Maar goed, laten we evengoed dat getal 3343 vasthouden & dat verminderen met zeg maar 10 (alle teksten die ik uiteindelijk niet geplaatst heb, maar wel als ‘concept’ staan opgeslagen), dan heb ik ook nog een mooi getal.

Ik wil ’t geen feest noemen, evengoed. Eerder een kleine handreiking voor nagenoeg elke dag proberen te bedenken waar ik over zal schrijven, hoe ik vervolgens ijverig m’n toetsenbord bevingertrommel, twijfelend ’t resultaat beschouw & vaak ondanks die onzekerheid of men hier wel op zit te wachten toch ’t knopje publiceren be-‘muis’.
(waarmee ik maar probeer te zeggen dat die 2 instrumenten ‘werk’-woorden voor me zijn; overigens zonder negatieve connotatie)

Als er elke dag iemand zou zijn die mij symbolisch op een biertje trakteert, dat ik vroeger dankzij mijn werk vaak genoeg gratis kreeg toegeschoven (oja, ik zat afgelopen 28 mei, voor degenen die dat hebben gemist, 25 jaar in ’t biervak), word ik daar natuurlijk niet rijker van. Maar ik kan na gedane arbeid naar de keuken lopen, een fles of blik opentrekken & tegenover ’t beeldscherm proosten op een gulle schenker & me beseffen dat wat ik schrijf aangekomen is & op een zekere ‘waarde’ geschat.
Bij dat laatste dient men dat symbolische aspect in gedachten te houden.

Zijperspace bestaat overigens niet alleen dankzij m’n wil te schrijven. Zonder Irene van Ipixitude was dit blog waarschijnlijk, door slecht onderhoud & gebrek aan kennis van blogtechnische zaken, jaren geleden al ingestort. Zij heeft gelijk met mij een banner geplaatst met de vraag of men haar verhalen een biertje waard vindt.

Dus vanaf heden heeft de tevreden bezoeker de mogelijkheid om middels bovenstaand plaatje, dat natuurlijk ook aan de linkerkant van Zijperspace staat, een link te openen naar Paypal. Daar kan men op eenvoudige wijze een zelf te bepalen bedrag invullen & naar mij overmaken, zodat ik diezelfde avond een proost richting ’t ons verbindende beeldscherm kan uitbrengen.

Daar gaat-ie: op Zijperspace!

Eén reactie op “Op Zijperspace!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *