saai

‘t Is eigenlijk een saaie bedoening voor me, zo vlak voor ‘t huwelijk.
Weinig junkies bijv die voorbijschuiven. Ach ja, Westmalle kwam voor een flesje, maar die was al snel weg. ‘t Zelfde gedrag vertoonde de Reus, ook al, of juist omdat-ie ruzie had met een pillendraaier. In no time was-ie al weer buiten om achter de reden van z’n grafstemming aan te gaan.

Ah, daar loopt de dame van de bank op de hoek, waarmee ik liever heel wat gezelligere uren wil doorbrengen dan dat ik 4 jaar lang incidenteel naar haar zwaai. Voor ‘t moment geeft ‘t me wat afleiding, maar ik zou haar glimlach wat langer mijn kant op willen laten schijnen.
Ander onderwerp, want ze is alweer lang voorbij.

Nadat je er 10-tallen hebt zien passeren, heb je ‘t wel een beetje gehad met de camera-teams. & Ook met de mannetjes met wel zeer professionele lensen op hun fototoestellen.

& Iedere keer wordt de vraag weer gesteld: ‘Zijn jullie eigenlijk op zaterdag open?’ & Ik vertel ‘t verhaal wederom.
M’n baas wil open: hij verliest al genoeg aan inkomsten door dat huwelijk, is zijn redenatie.
Ik hoef gelukkig niet te werken, ben vrij te beslissen wat te doen die dag. Niet dat ik dat weet; aan de ene kant interesseert ‘t me niet, maar aan de andere kant wil ik zo’n belangrijke dag niet missen; 3ens wil ik genieten van m’n vrije dag. Hoe zwaar weegt elk van deze punten als uiteindelijk ‘t moment daar is?

Ik blijk niet de enige te zijn die zich verveelt. Een geluidsman vertelt me dat ze bij gebrek aan onderwerp van de nieuwsredaktie de media-hype moesten filmen. Camera-team filmt dus camera-team.
Toppunt van nietszeggendheid vond-ie dat ze de route van de koets lopend moesten afleggen. Dat is net zoiets als de treinen op de duitse televisie midden in de nacht.

Uiteindelijk mag ik m’n werkplek verlaten & voorbij ‘t gillend publiek rijden. Ik kijk niet; ik wil ze niet zien. Ik kan me niet voorstellen dat mensen ‘t leuk vinden naar andere mensen te kijken die niet zoveel meer bijzonderheid hebben dan zijzelf, behalve dan dat ze door die aandacht bewegingsvrijheid ontberen.

Daar wordt in Zijperspace niet aan geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *