15:50 15/04/02

M’n moeder & ik gaan ff naar eetcafé de Kamer, oftewel bij m’n broer langs. Quint moest z’n zaak al snel na ‘t gesprek weer opengooien. ‘t Is echter maandag; hij heeft niet al te veel klanten. We kunnen met z’n 3-en aan een tafeltje gaan zitten. We evalueren ‘t gesprek kort. M’n moeder praat, Quint praat, ik praat, m’n moeder drinkt koffie & wij 2-en bier.
Daarna gaat m’n moeder op huis aan & Quint & ik drinken nog ff verder. Zo is ‘t als je thuis in Den Helder bent.

2 Bekenden van vroeger zijn binnen.
Zwarte Herman heeft zich blijkbaar net niet kapot gedronken te hebben, want kan nog zonder zichtbare problemen een maaltijd nuttigen. Z’n motoriek is echter geheel gestoord.
& Richard, kunstenaar, m’n ex-collega van de tijd dat ik in de enige koffieshop van Den Helder werkte, is er ook. Hij zit bij ons aan tafel. Die is te diep gedoken in z’n eigen materie, want kan niet stoppen als je maar ff vraagt hoe ‘t met ‘m gaat.

We leven hier in ‘t verleden, omdat de toekomst maar niet dichterbij wil komen. Praten over die toekomst wil me maar niet lukken als ik in Den Helder ben. Bij anderen lukt dat nog minder.

Richard praat door, oa over de Serapion Brothers, een zogenaamd jonge kunstenaarscollectief, zijn initiatief, waarvoor ik jaren geleden ‘t manifest geschreven heb.
Yvonne, die er bij is komen zitten, praat over ‘t jongerencentrum waar we bijna allemaal voor werkten. Vrijwillig. & Over de mensen daarvan die ondertussen zijn overleden.
Quint brengt de festivals van lang gelee te berde. Zijn geheugen verslaat de mijne met verve, want met gemak weet-ie te vertellen waar ik ooit ben geweest.
Gerard treedt binnen. De muziek van weleer komt nog uitvoeriger ter sprake.
Remco & Remco komen verslag doen van hun cd-inkopen & tonen nog net zo te kunnen drinken als vroeger.

‘t Lijkt als in een mist, waarin alles beklijft, want door ‘t gebrek aan zicht schijnt ‘t dat er geen ergens anders is.

Ik moet me losrukken van ‘t gezelschap. Weg uit dromen van toen. Ik moet terug. In ieder geval terug naar m’n ouders. Ik zou bij ze eten. Om 6 uur word ik verwacht.

Ik ben al op de weg terug naar Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *