blij

Ik heb respect voor een ieder die een log heeft en (…) werkelijk van zijn log houdt; hoe goed of slecht het ook is, en hoeveel lezers hij ook heeft. (Puck)

& Of ik van m’n blog houd. Dat ‘t pijn in m’n hart doet te bemerken dat ‘t zeker 7 uur niet oproepbaar was. Dat ‘t me geen barst interesseert of ‘t me geld gaat kosten om ‘t professioneel te laten hosten. Dat ik ‘t bijna als een verplichting ga zien tegenover de mensen die me dagelijks lezen: eindelijk iets substantieels evenwichtigs. Die stukjes zelf tonen al zo weinig evenwicht, zijn zo aan grillen onderhevig, laat ‘t instrument dat ‘t draagt dan in ieder geval enig continuïteit vertonen.

Dat ik ‘t ook m’n familie, & specifieker: m’n moeder, niet aan wil doen, te stoppen met m’n schrijfsels. Schrijfsels die niet zomaar schrijfsels zijn, maar een belangrijke vorm van afscheid nemen van m’n vader betekenen. Afscheid dat al jaren aan de gang is; bij elk stapje die hij minder kan zetten, zwaai ik van een grotere afstand m’n vader gedag.
Schrijfsels die me daarentegen ook doen beseffen dat mijn vader nog lang niet weg is, dat ik zoveel mogelijk moet genieten van de man die nog steeds ‘Pa’ genoemd wil worden.
Misschien dan wel een afscheid, maar een afscheid van een man die ooit daadkrachtig was & sterk & welluidend, maar tegenwoordig niet anders kan dan zichzelf te presenteren als een man die de aandacht & kracht & welluidendheid van z’n kinderen nodig heeft, ipv andersom.
Ik moet verdergaan & buitengewoon goed vertellen wie hij is, wie hij was, hoe ik me voel & in welke mate hij onderdeel is van mij. Net als dat de rest van de familie onderdeel van me is. & De rest van de rest.

Geen moment verloren laten gaan, geen poging tot schrijven veronachtzamen. Dat lijkt momenteel mijn motief. Mijn vader speelt daarbij vaak een belangrijke rol, ook al merkt de lezer dat niet al te vaak. Ook al merkt mijn vader dat niet al te vaak.

Mijn moeder. Mijn moeder leest me. Ik hoop dat men beseft hoe apetrots ik af & toe kan zijn als ik dat zie.

Daarom moet ik dichterbij komen. Niet meer van zover vandaan.

Binnenkort wordt ‘t Zijperspace.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *