hoogtepunten

Of ik even de hoogtepunten van ’t afgelopen jaar wilde opnoemen, luidde het verzoek in een mailtje afkomstig van Frank. Dat moet in ieder geval ong de strekking zijn geweest. Ik durf ’t mailtje niet voor me te nemen, bang dat ik er een verkeerde interpretatie aan ga geven. & Alles wat je niet weet, daar kan ook geen verwijt over gemaakt worden. Of tenminste, ik ga mezelf geen verwijten maken als blijkt dat ik ’t op een andere manier heb gedaan dan de bedoeling was.

De hoogtepunten dus.
Ik weet er echter geen te bedenken. In 1e instantie in ieder geval niet.
’t Beste boek? De beste muziek? ’t Beste concert? ’t Lekkerste bier?
Ik speur m’n hoofd af, kruip naar binnen, tast wat herinneringen af. ’t Is allemaal zo stoffig.
& De beste seks, daar heb ik ook al een tijdje niet meer aan gedaan. ’t Is lang geleden dat de beste seks zich voordeed. Ook al zo stoffig.

Waarschijnlijk had ook niemand willen lezen hoe ik m’n beste seks zou hebben ondergaan. Als ik over m’n avonturen praat, gaat iedereen altijd kijken alsof ik Woody Allen himself ben. Zo meewarig. Als ik ’t huidig stopwoordje ‘geil’ erbovenop gooi, worden de blikken bijkans gevuld met medelijden.
M’n collega’s vragen in dat soort situaties vaak of ik dan nog ‘ns wil vertellen over een slippertje van lang geleden, omdat we er een collega bij hebben gekregen die dat verhaal nog niet kent. Ze beginnen bij voorbaat al te lachen. Dan moet ’t gebeuren met de grote onderbroek, of met de lelijke vrouw weer te voorschijn worden gehaald, of de dag dat ik ‘t 5 maal met 2 verschillende vrouwen deed. & Dan moet er ook altijd worden afgesloten met de opmerking dat ze dat toch echt niet van mij konden voorstellen.
Ik vertel ’t dus blijkbaar wel geloofwaardig. Iets té, misschien.

Nou, zo onnozel ben ik dus niet. In ieder geval niet zo onnozel als al m’n buren bij elkaar.
Bij ’t kerstetentje van de week was ik druk grappen aan ’t maken over de Tarzan waar m’n buuv van 2-hoog maar over doorging.
Niemand die om mijn grappen lachte. Wel grijnsde men om die van 2-hoog.
Daar zaten we dan, 3 stelletjes & ik als enige vrijgezel.
‘Weet je eigenlijk wel wat een Tarzan is?’ vroeg ik aan die van 2-hoog.
‘Ja, daar heb ik ’t toch de hele tijd over,’ antwoordde ze.
‘Dat is een vibrator,’ zei ik toen maar, wreed haar zelfvoldaanheid verstorend.
Nee, dat wisten ze niet. Alle 3 vrouwen & alle 3 mannen hadden daar nog nooit van gehoord.
‘Ja, jullie doen ’t ook natuurlijk alleen maar met elkaar,’ zei ik ietwat jaloers, daarbij pogend de vrouwen niet in de ogen of op de borsten te kijken.
‘Maar ach, jij hebt toch een goede internetverbinding?’ reageerde 1tje geruststellend.
’t Was in ieder geval goed te weten dat ik buren heb die m’n situatie begrijpen.

Hoogtepunten. Misschien moest ik dat etentje met m’n buren maar ‘ns gaan navertellen. Dat buurman van 3-hoog met ’t idee kwam om om beurten over ’t beste van afgelopen jaar te vertellen. Elk nieuw bier dat ik serveerde zou iemand anders ’t woord mogen nemen. Ik schonk elke keer 75 cl bier uit in 7 glazen, zodat iedereen ong 15 minuten de volle aandacht van de anderen had.
Dat was een mooi etentje. Volwassenen die net bezig waren oud te worden. Die beseften dat de jeugd daadwerkelijk voorbij was. & Moeite hadden met ’t feit dat bepaalde plannen nog steeds niet gerealiseerd waren.
De realiteit was in al z’n schijnbare treurigheid erg mooi. De rust van de aanvaarding. De trots van een nieuw plan.

Ik heb ze maar niet verteld dat ik geen beste seks had gehad, dit jaar. 1 Buuv vertelde weliswaar nog wel dat ze zowaar grotere borsten had gehad. & Dat op die leeftijd, zei ze erbij. Ik probeerde als fatsoenlijk alleenstaande over te komen door de verkeerde kant op te kijken toen ze haar borsten tussen de handen naar voren duwde om de groei te tonen. Toch 2 cm, duidde ze daarmee aan.
Maar ja, verzuchtte ze vervolgens, dan zouden ze nu ook wel sneller veranderen in theezakjes.
Nou ja, stelde ik al mijn buurvrouwen gerust, mijn ballen waren inmiddels ook al gaan hangen.

& Ze dachten dat ze daardoor een goede buurman hadden aan Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *