Humus Basil Parsley

Ik heb ‘t nog even nagekeken, maar als je engelstalig wordt geboren, blijk je wel degelijk ‘t leven ingeschopt te kunnen worden met de naam Basil Parsley. Voornaam Basil, familienaam Parsley.
Terwijl ik bezig was de ingrediënten tot humus te pureren vroeg ik me af hoe saai ‘t moest zijn om met die naam behept te zijn. Je wordt er nl vanzelf wel saai van. Al die klasgenoten die je van ultra-jonge leeftijd lastig vallen met leuke grapjes die betrekking op je naam hebben, zodat je je vanzelf wel terug gaat trekken. Weg van de massa, vrijwillige opsluiting in je eigen wereld.
Vanzelfsprekend zullen de ouders ‘t onoverkomelijke probleem negeren of bagatelliseren. ‘t Was immers hun keus.

Geïmproviseerde vertaling (ik ben nog steeds aan ‘t pureren terwijl ik dit bedenk): Bazel Peterselie. Klopt niet, maar de gevolgen moeten ong ‘tzelfde zijn. Vernederende opmerkingen evenzo groot.
‘Je bazelt peterselie,’ hoor ik ettertjes van dezelfde o zo onschuldige leeftijd al roepen op ‘t schoolplein.
‘tZelfde schoolplein waar ik zelf werd nageroepen met ‘Ton Zijk’, ‘Ton Lijp’ of ‘stomme zijperd’.

Nee, nee, ‘t is niet fout met me gegaan, zoals ‘t onherroepelijk met de mogelijk bestaande Basil Parsley zal zijn afgelopen, maar hier sta ik in de keuken te fantaseren over pietluttige kleinigheidjes. Ik sta me druk te maken hoe ik m’n ontbijt er uit zal laten zien. Eet ik straks een boterham met ‘t resultaat van de huidige activiteit? Of misschien moet ik overwegen ‘t restje van gisteravond nog even op te warmen om zo dadelijk stiekem warm (oei, oei, warm!, & dat in de ochtend!) te gaan ontbijten? Of nog spannender: allebei!
O ja, allebei!

En ondertussen speel ik in m’n hoofd spelletjes met in de hoofdrol basilicum en peterselie. En nog wat andere ingrediënten.

 – 2 blikken Flageolette bonen (uitlekgewicht 520 gr)
 – 2 el uitleksap van de bonen
 – geraspte schil en sap van 1 citroen
 – handvol platte peterselie
 – handvol verse basilicum
 – 3 tenen knoflook
 – 3 lente-uitjes
 – 4 groene turkse puntpaprika’s
 – 3 groene pepers
 – 3 el biologische griekse olijfolie
 – 4 el tahin
 – 3 tl komijnpoeder
 – peper
 – zeezout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *