plek onder de zon

Martinus van der Hamstraat, Marsdiepstraat, Marnixkade, Stadhouderskade, Uilenstede, ergens in de k-wijk in Zuid-Oost, ergens in Duivendrecht, Utrechsedwarsstraat, Marsdiepstraat, van Hoogendorpstraat, centrum Den Helder, Marsdiepstraat, Krügerstraat, Marsdiepstraat, Boerhaveplein, 2e Jan Steenstraat, Marsdiepstraat, Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypstraat, Quellijnstraat, van Bossestraat, 1e Atjehstraat, Gilles van Ledenberchstraat. De laatste mag de lezer zelf raden.

Ik had van de week m’n 2-jarig verblijf alhier moeten vieren, maar was ‘t glad vergeten. Ik werd er aan herinnerd toen een historisch tijdschrift vanochtend in m’n brievenbus viel: mijn straat was frontpage-artikel.
Spijt ‘t niet gevierd te hebben.

De onrust zit in m’n kop, maar niet in de wens een vaste stek. Een eigen plek heb ik juist nodig om die onrust te kunnen beteugelen. ‘t Feit dat ik gedurende m’n 1e periode in Adam 10 verblijfplaatsen heb gehad (niet alle tijdelijke onderkomens staan hierboven vermeld), heeft waarschijnlijk een belangrijke bijdrage aan m’n gekte geleverd. Juist met al die onrust is een rustige omgeving vereist.

2 Jaar geleden heb ik er een maand over gedaan m’n huis aan te kleden, te kleuren volgens m’n persoonlijke voorkeuren. ‘t Moest er uitzien zoals ik zelf voelde dat ik was. Zoals ik al jaren droomde dat m’n huis er uit moest zien.
Dat had reden te meer moeten zijn er in ieder geval ff bij stil te staan.

Maar eigenlijk vier ik ‘t nu dubbel & dwars, nu Zijperspace een punt ennel is.

Een Zijperspace die klopt met ‘t werkelijke leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *