Speellijst (VII): Chattanooga Choochoo

Er zijn dagen dat ik de programmeur van Fip Radio, de Franse zender die 24/7 een ‘eclectische’ selectie muziek uitzendt & hier ten huize zo’n 6 uur gemiddeld per dag aan staat, diep bewonder. Ik weet dat er meerdere mensen zijn voor de programmering van Fip, maar 1 van hen springt er tussenuit. & Hoewel ze niet kenbaar maken wie er verantwoordelijk is voor ‘t uitzendschema van dat moment, heb ik steeds weer ‘t vermoeden dat die persoon vaak de donderdag met zijn keuzes vult.
Vindingrijk, verrassend, onverwachte combinaties, onbekend, & zo kan ik nog wel wat meer bijvoeglijk naamwoorden bij elkaar verzamelen om te omschrijven waarom hij boven de rest uitsteekt.
Vaak (niet altijd, want er zijn ook donderdagen dat hij niet op topniveau lijkt te kunnen functioneren, of dat ze met ‘t rooster hebben zitten klooien zonder daar de luisteraar van op de hoogte te brengen) ben ik op dat soort dagen continu bezig met kijken welk nummer er op zeker moment wordt afgespeeld om dat vervolgens in 1 van m’n speellijsten bij Deezer te zetten.

Donderdag is hofleverancier.

Ik wilde deze speellijst pas plaatsen hier op ‘t moment dat we met onze boekenweekgeschenk een dag gratis zouden kunnen reizen. Dat is volgens mij net op ‘t laatste moment gecanceld aan ‘t begin van de Corona-crisis.
‘t Kleinood ligt nog steeds treurig & ongelezen op de tafel te wachten tot z’n langverwachte reis zich eindelijk aandoet.
Terwijl ondertussen ‘Where did the Chattanooga Choo Choo go?’ gestadig groeide in lengteduur. Je haalt er ondertussen, met koptelefoon op, wel een reisje op & neer Den Helder-Maastricht wel mee. Grotendeels zijn al die nrs uit de donderdagse programmering van Fip gepikt.

Ik heb nog zitten te denken om deze speellijst hier te plaatsen op ‘t moment dat de treinen weer voor iedereen vrij werden gegeven. Ik vond dat moment alleen een te grote anticlimax doordat je (overigens terecht) gedwongen was te reizen met een mondkapje.
Ik heb de trein dus al een hele tijd niet meer van binnen gezien. Ik hoor ‘m af & toe voorbij gaan, een 100-tal meter achter mijn huis, onderweg naar A’dam Amstel & verder.
Vaak genoeg zal Nijmegen op z’n route hebben gelegen, maar zelfs toen ik daar een week ging verblijven verkoos ik de fiets als vervoermiddel voor de reis daarheen. Onderweg een andere speellijst spelend die de 6 uur kon overstijgen, voor ‘t geval dat ik er langer over zou doen.

Maar voor al degenen die gevarieerde treinmuziek tijdens hun reis voorgeschoteld willen krijgen: hier (& als je op de begeleidende foto klikt) is Where Did the Chattanooga Choo Choo go?

Terwijl er in Zijperspace een autoritje naar Limburg in ‘t verschiet ligt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *