stoppen

M’n collega, die zogenaamd de bedrijfsleider moest gaan worden, stopt ermee. Hij heeft ‘t per i-meel ons beider werkgever laten weten. Ben ik weer ‘ns te laat, denk ik dan.
‘Mensen zijn verbaasd dat jij ‘t zo lang weet vol te houden,’ zei hij tegen mij, toen we ‘t er vanmiddag over hadden.
‘Ja, ik doe ‘t niet voor ‘t geld,’ zei ik, ‘voor de werkgever moet je ‘t zeker ook niet doen, dat weten we inmiddels allebei. Laat staan voor ‘t winkeltje spelen. Ik doe ‘t alleen maar voor ‘t bier; nergens anders ter wereld vind je zo’n grote hoeveelheid verschillende soorten bier,’ probeerde ik m’n eigen lafheid te verbloemen.
Maar m’n collega beaamde ‘t. Hij vindt ‘t bier-aspekt geloof ik wat minder belangrijk. Vandaar dat-ie ‘t maar een jaar heeft volgehouden. Ik inmiddels 5.

Eigenlijk wil ik m’n schrijven in geld omzetten. Ik wil leven van m’n woorden. Helaas ben ik ietwat laf. Durf de stappen daartoe niet te ondernemen.
Ik moet dan zeker de mensen laten zien wat ik geschreven heb. De mijns insziens beste stukken uit Zijperspace selekteren. Of duidelijk maken dat Zijperspace m’n ‘portfolio’ is.
Ik ben nooit zo goed geweest in leuren met eigen werk, eigen prestaties. Ik heb de film & tv-wereld vaarwel gezegd omdat ik niet kon retenlikken, geen zin ook had in netwerken.

Momenteel drink ik Kellerbier Dunkel van de Sternbräu te Elsendorf, vlakbij Bamberg. Ik heb van de week 2 flessen bier gekocht na bezoek van de brouwerij. De heer Gerhard Lindner, eigenaar van deze brouwerij, doet me weer beseffen waarom ik in ‘t vak zit. Ik wil alleen maar ‘t lekkerste van ‘t lekkerste. Ik ben altijd op zoek naar de uiterste ervaringen, ‘t grootste genot, ‘t nieuwste van ‘t nieuwste, dat wat anderen nog niet kennen. De ervaring moet totaal zijn. Kellerbier Dunkel komt behoorlijk dicht in de buurt. Zoals ik vroeger de nrs uitzocht die in de alternatieve disco van ‘t jongerencentrum gedraaid werden, wil ik er nu voor zorgen dat dat bier straks in Amsterdam verkrijgbaar is. Op beperkte schaal, slechts voor de echte liefhebber. Zoals de alternatieve disco.

& Toch wil ik stoppen met m’n werk. Ik heb genoeg van de klanten, de junks, de toeristen, m’n baas, ‘t bijvullen van de schappen & de koelkast.

& Bovenal wil ik dat men in Zijperspace leest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *