vlek

Als er aangebeld wordt trek ik snel m’n sweater uit. Eventueel er achteraan wat t-shirts met lange mouwen ervoor in de plaats.
‘t Is een lekker ding, die sweater, maar niemand hoeft te zien dat ik daar hele dagen in rondloop. Met of zonder vlekken.

Ik dacht even foto’s te nemen in de tuin, ‘t licht scheen zo mooi op ‘t schors van een berk, maar bedacht me na een 1e sessie dat ik daartoe midden in de arena van aanleunende buren met balkons moest staan.
Ik ging weer naar binnen & deed de wisseltruc met m’n shirts.
‘t Was al een opgave om voor ieders mogelijk starende ogen foto’s te nemen. Waarom drukt die gozer zo’n beetje z’n toestel tegen de bast van de berk aan, was 1 van de vragen die ik plaatsvervangend voor de omwonenden stelde.

Ik probeer al 3 dagen een vlek van de sweater te wassen. Niet dat ooit iemand die sweater te zien krijgt, laat staan de vlek, maar je kan beter voorbereid zijn.
Ik heb me wel ‘ns moeten haasten toen ik op de wc zat. Boekje voor m’n neus, handig opengeslagen bovenop de wasmand, zoals ik na al die jaren wonen alhier gewend ben.
Altijd lees ik dan minstens 1 blz meer dan strikt noodzakelijk. Dat werkt ontspannend. Dan weet ik dat alles in orde is.

Maar toen die ene keer werd ik verrast door de deurbel. Ik wist dat de kachel- & geisercontrole langs zou komen, maar ik had ‘t toch echt niet langer meer op kunnen houden. Ik had de 1e 3 uren van tussen 08.00 – 13.00 m’n billen al samen weten te knijpen.
Bij ‘t openen van de voordeur was ik helemaal vergeten dat ik in zo’n aftandse sweater liep. Ik was veel te druk met me te buiten gaan aan allerhande excuses voor ‘t feit dat ‘t een beetje stonk.
‘Tja, zoiets moet toch gebeuren,’ zei de man, terwijl hij net deed of-ie niet doorhad dat ik dus een sweater aan had & door de gang achter me aanliep richting geiser. ‘Ik maak wel ergere stank mee, meneer.’

‘t Was dan misschien niet erger, maar wel erg dus.
‘t Was vast een hint mbt m’n sweater.

Nu moet ik heel erg opletten. Ik heb tandpasta gemorst. Je zou denken dat tandpasta met gemak te verwijderen is, maar dan moet je blijkbaar met veel water spoelen. Natte vingers of een nat puntje van de handdoek blijken niet voldoende.
Ik heb me al bedacht dat ik ‘t gewoon consequent elke keer opnieuw moet proberen zogauw ik voor de wasbak sta. Steeds verder verdunnen, zodat ‘t uiteindelijk geheel vervaagd is.

Ik moet vooral opletten omdat ik de schijn tegen me heb. Ik woon alleen.
& Dan met een vlek rondlopen, een bleek witte nog wel, dat staat verdacht.

Nog 2 dagen geduld betrachten. Dan is de wasmand weer vol genoeg om m’n wasmachine ermee te plezieren.
Moet ik wel een bezigheid buitenshuis zien te verzinnen zodat ik m’n sweater niet nodig heb.

Maar uiteindelijk is Zijperspace ook niet meer dan een vlek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *