voordeurbuum

Hoi Nienke, Panos, Nico & Suze,

http://www.nu.nl/news/798546/10/Drukte_weerhoudt_Nederlander_van_burencontact.html

Ik ben niet bepaald een kletsbuur, leid ik af uit bovenstaand artikel. Eerder een voordeurbuur, zo 1tje die ff snel bijpraat als de deuren toevallig tegelijkertijd opengaan.
Daardoor van Nico te weten gekomen dat er een pepermolen tussen de hop, onder ’t raam van de keukens hangt. Of ik ff wilde kijken. Niet subiet, nee, want Nico moest op dat moment gehaast weg.
Ook een buur die ’t eigenlijk veel te druk heeft.
Tuurlijk ben ik de hop wezen inspecteren, dezelfde middag nog, maar ik moet waarschijnlijk concluderen dat de pepermolen te hoog hangt om ‘m, vanaf ’t niveau van slechts begane grond onder je voeten & de hop die ver boven m’n lengte van lang geen 2 meter uitstijgt, te kunnen ontwaren. Ik kon niets zien wat ook maar in de verte leek op een pepermolen.
Wel heb ik de 2 waxinelichtjes kunnen redden die van boven, ’t klinkt haast logisch terwijl ik dit opschrijf, naar beneden zijn komen vallen. In 1 van beiden lag een mottig beestje in de waks gemummificeerd. Ik wist niet dat jullie daar ook nog aan deden.
Zo kom je, zonder al te veel communicatie, toch nog achter de diverse liefhebberijen van je buren.
Tijdens m’n ontdekkingstocht, waarbij ik m’n hoofd vooral opwaarts had gericht vanwege de waarschijnlijke locatie van de bewuste pepermolen, heb ik ook nog een plastic wasknijper vermorzeld, wellicht ook 1tje die de neerwaartse route heeft gevolgd. Ik ga er vooralsnog van uit dat de voorraad hierboven voldoende mag heten, maar mochten jullie krap komen te zitten, dan wil ik desnoods een geldelijke bijdrage leveren voor de aanschaf van een nieuwe fraaie kleurrijke verzameling. Ik ben een groot voorstander van ’t opfleuren, op welke wijze dan ook, van de diverse woongelegenheden, vooral daar waar ’t uitstraling op de directe omgeving heeft. Elke buur wil gaarne een prettig & vrolijk ogend uitzicht. Ook zij daar van de overkant.

Maar goed, ik drink geen koffie, dus ook geen douwe egberts, dus laat ik m’n buurzijn niet sponsoren door dit bedrijf & wacht ik gewoon op de volgende voordeur om de volgende kletsbeurt te baat te nemen. Dan hoor ik wel hoe we de pepermolen moeten oplossen & zijn we weer kort, net als die andere 32 %, kletsbuur met elkaar.

Groeten,

Buum uit Zijperspace, vlak onder jullie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *