wildrijk

Er is bijna niets over het Wildrijk te vinden op internet. In ieder geval niets bijzonders mbv Google.

Men zal ‘t met mijn herinnering moeten doen. & Dan nog wel een herinnering van lang geleden.
Ik geloof dat ik er nog met m’n oma ben geweest. ‘t Zou ook nog zelfs dat m’n opa erbij was, want ‘t kostte vaak nogal moeite om bepaalde paadjes te nemen. M’n opa liep met een stok, voor hem moeten die paadjes een obstakel zijn geweest.

Ik was er niet zo bij met m’n gedachtes, denk ik. Ik had vooral aandacht voor ‘t overweldigende verschijnsel van een heel bos in bloei. We waren er precies op ‘t hoogtepunt van de bloei van de Wilde Hyacint, waar het Wildrijk mee gevuld is. Waar ‘t z’n naam waarschijnlijk ook aan te danken heeft. Ondanks dat ‘t bos, dat hoort nou 1maal bij ‘t verschijnsel ‘bos, vol stond met bomen, die ‘t grootste gedeelte van ‘t licht tegenhielden, kon de Wilde Hyacint toch tot volle bloei komen & ‘t bos voor een korte tijd omtoveren in een welhaast feeëriek stukje natuur. ‘t Was overdonderend, zoveel bloei je in 1 keer kon aanschouwen. Wellicht lag ‘t ook aan de kombinatie van een sprankje licht dat op een bed Hyacinten viel & de donkerte van ‘t totale bos.

Ik heb zelf ook Wilde Hyacint in m’n tuin. Georven van de vorige bewoonster. 1 Van de weinige dingen die ik heb laten staan. Tot nu toe staat ‘t elk jaar als 1e in bloei. & Is ‘t ook weer even snel verdwenen.
Tot 2 weken geleden wist ik nogeneens dat ‘t Wilde Hyacint was. Iemand suggereerde ‘t op m’n verjaardag & een dag later vond ik inderdaad een afbeelding ervan die overeenkwam met dat wat in m’n tuin bloeide.

‘t Vreemde is dat soms allerlei dingen terug lijken te komen, op een andere manier gekombineerd. Tegenwoordig komt m’n oudste broer er regelmatig. Hij werkt voor ‘t Noordhollandsch landschapsbeheer, die eigenaar is van het Wildrijk. Ik moest hem bellen om te weten te komen of ‘t bos al in bloei is.
Bij m’n vorige bezoek nam m’n vader ons op sleeptouw. Ik zal er wel geen zin in hebben gehad, zoals wel vaker gebeurde als er een wandeling in de natuur op ‘t programma stond. Vandaag zal m’n vader meemoeten, misschien ook wel tegen z’n zin, want m’n moeder vond ‘t wel een goed idee van me om het Wildrijk te gaan bezoeken.
Ik word in Alkmaar door m’n ouders van de trein gehaald.

Misschien is er een gelijkenis te vinden van een herinnering in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *