would you survive a horror movie?You made it through the flick, but, um, it’s not a pretty picture. You’re the bloody heap in the corner who everyone thought was dead until you stumble into the hero’s arms after the bad guy bites it (think Jamie Kennedy in Scream). You are a smart and fiesty person, but you’re also a little reckless and you tend to put yourself in awkward positions -without a good weapon. But even though you get sliced up a bit, you get to survive and that’s all that matters. Who needs all those toes, ears, and arms you’ll be missing by the end of the flick anyway?

(Met dank aan Barbalog)

Zomaar weer laten verleiden tot een testje. Dat moet bij mij tegenwoordig een zeer goede reden hebben, anders komen de testjes er niet in.

Gisteravond ‘I know what you did last summer’ bekeken. Werd door mij niet echt eng bevonden. Hoewel ik mezelf op gegeven moment wel betrapte op bewegingen van m’n hand over m’n wangen & gespannen opgetrokken knieën. Dat is slechts een teken dat je de film meebeleeft; zo ga je je leven lang al op in verhalen, hield ik mezelf voor.

Dat is ook de reden waarom ik vroeger niet naar horror-films durfde te kijken. Sinds er ihkv een sci-fi-maand ‘Invasion of the Bodysnatchers’ werd uitgezonden op tv, had ik me voorgehouden dat films die ook maar een bepaalde mate van engheid hadden niet door mij bekeken hoefden worden.

Pas tijdens m’n studie F&TV-wetenschap heb ik me durven wagen aan ‘t genre. Ik moest wel, ‘t aanbod aan goede films in de andere genres raakten een beetje op, door ‘t hoge tempo van vaak 5 films op een dag.
Tegenwoordig kan ik daardoor genieten van films van Raimi, Romero, Craven et al. Hun films gaan eigenlijk over ‘t kijken naar & ‘t maken van films. Film is bij hun een beleving die je mee moet voelen; je moet met al je zintuigen gewaar zijn van ‘t gebeuren op ‘t doek.
Dat overkomt mij dan ook nog steeds. Ik weet mezelf tegenwoordig echter voor te houden dat ‘t daarvoor gemaakt is. Met de nadruk op ‘gemaakt’. ‘t Zijn films die me moeten doen beseffen dat ik leef, ook al is ‘t in de beleving dan enigszins fake.

Toch vinden we fake best angstaanjagend in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *