wreken

Wreekt uzelven niet, beminden, maar geeft den toorn plaats; want er is geschreven: Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heere.
(Romeinen 12)

Wraak. Op wraak zin ik.
Ik zou de kinderen van taxi-chauffeur Samane willen weglokken, wegbergen & pas dagen later weer vrijgeven. Als hij ‘t bedrag van de voorvork van m’n fiets & z’n valselijke opgave van zelf geleden schade aan mij heeft overhandigd. Niet om ‘t geld. Om hem te laten voelen wat onrechtvaardig is. Veel voelen.

Ofschoon de onderdrukker de schade des konings geenszins zou kunnen vergoeden.
(Esther 7)

Ik fantaseer dat ik z’n brievenbus in lichterlaaie zet. Waarna ik een schrijven in ‘t lege zwartomrande hulsel van zijn bodes achterlaat.
‘Bij deze zweer ik dat u binnenkort slechts de waarheid, niets dan de waarheid, al de waarheid zult durven spreken.’

Of ik zal een aktie-groep starten. Een zwartboek beginnen over misdragingen van taxi-chauffeurs. Waarin Dhr Samane als voorwoord wordt gebruikt. Alles online. Alle namen van taxi-chauffeurs online met hun gedragingen, misdragingen. Hun clanvorming, hun mafioos gedrag. Hun paniek om eigen portemonnee, hun verdraaiing van de waarheid, hun uitzuigen & besodemieteren van klanten.

Waarbij de gegevens (Mercedes 400 D; RP-48-TB; 0611397039) van Dhr Samane als 1e geplaatst zullen worden.

Mijn mond zal Uw gerechtigheid vertellen, den gansen dag Uw heil; hoewel ik de getallen niet weet.
(Psalmen 71)

Maar ik werd bedreigd. Ik moest een paar tikken in m’n gezicht hebben, zei een vriend van de taxi-chauffeur. Ik wilde niet getroffen worden, dus ik riep keihard. Ik schreeuwde ‘t hele terras naast Krasnapolsky wakker.

Een held schijnt iemand te zijn die zijn principes boven de dood stelt. De meeste helden zijn dan ook dood of aan de bedelstaf & voor hun principes zijn monumenten opgericht waar je ‘s nachts tegenaan kunt plassen.
(Arnon Grunberg; ‘De mensheid zij geprezen; lof der zotheid 2001’)

& Via de verzekering, via ‘t schade-formulier weet Dhr Samane mijn adres. Via internet zal-ie weten waar mijn huis woont.
Hij weet ook ‘t adres van de mensen die plots aanwezig waren bij ‘t ongeval. Onderling weten zij allang van waar elkanders huis woont. Die mensen die plots precies wisten wat er gebeurd was. Hij zou ‘t ze later wel uitleggen, maar ze wisten ‘t al, want ze waren er toch voor hem. Hij kon hun namen meteen opschrijven voor ‘t proces-verbaal. Dat wist hij al.

& Dhr Samane moest vooral zo snel mogelijk m’n telefoon afpakken & weggooien. Zodat ik niet de politie kon bellen. Zeiden deze vrienden van Dhr Samane.

Ja, hun ongeluksdag is nabij, wat voor hen bestemd is, nadert snel.
(Deuteronomium 32)

Ik zal geduld hebben. Ik zal mijn dagen wachten. Mijn uren, mijn weken, mijn maanden. Mijn jaren zullen mij slijten, Dhr Samane ook. Hij zal vergeten, teren op gewonnen goederen, gewonnen gelden, & achteloos achterover hangen. Maar dan, juist dan, als hij niet verwacht.

Verblijdt u in de hoop. Zijt geduldig in de verdrukking.
(Romeinen 12)

Ook al is dat slechts in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *