aggressie

De enveloppe, die op de ‘s ochtends vroeg op de deurmat ligt, doet al ‘t vermoeden bij me ontstaan dat ‘t van die taxi-chauffeur afkomstig is. Die vent die plots midden op de Dam moest keren & daarbij geen rekening hield met ‘t andere verkeer. & Zeker niet met mij. Die al snel wat vriendjes om zich heen had verzameld, die bedreigingen mijn kant op uitten & schreeuwden dat ze wel zouden getuigen. Terwijl ze niets gezien konden hebben, want ze kwamen pas enkele minuten later aan. Die vent die op ‘t schadeformulier doet voorkomen alsof hij stilstond & zich op een andere plek bevond dan feitelijk ‘t geval was.
Ik word door z’n verzekeringsmaatschappij verantwoordelijk gesteld. Of ik de papieren zo snel mogelijk in orde wil maken.

Ik voel slechts woede: dat zo’n maffioos taxi-chauffeurtje gewoon in ‘t gelijk gesteld kan worden. Ik wil er ff geen aandacht aan besteden. Nog genoeg andere dingen te doen vandaag. Waaronder m’n ticket voor m’n vakantie regelen.
Ik pak een boek, zodat ik wat te lezen heb tijdens de lange wachttijd die er rond dit tijdstip altijd zijn bij de internationale reisboekingen op ‘t NS-station.

Na afloop rijd ik over de grachten om wat boodschappen te doen. Ontspannen: zo’n boek meenemen is essentieel bij zo’n lange wachttijd. Vergeet je de tijd. & De rest.
Zoals zo vaak staan er auto’s geparkeerd midden in de smalle straatjes. Ik kan er nog net langs. Plots verschijnt er een man van de tegengestelde richting. Terwijl hij fietst zwaait-ie vrolijk naar boven, zonder oog te hebben voor ‘t tegemoetkomend verkeer. & Ondanks dat wil hij ook over ‘t smalle reepje weg dat de auto ons overlaat. Ik schiet nog net langs ‘m; hij slaat tegen de auto; we remmen beiden een meter voorbij onze ontmoeting.
‘Kan je nou niet ff uitkijken?’ zeg ik tegen ‘m.
‘Ah man, jij scheurt opeens hier langs. Hoe wil je dat ik dan op jou let?’
‘Ik reed heel rustig. Jij lette gewoon niet op.’

De aggressie is terug. Onrechtvaardigheid lijkt vandaag troef. De man blijft me afblaffen, terwijl hij fout gehandeld heeft.

Ik heb ff geen zin in de grote stad. Waar je rechtvaardigheid haalt door er groot & breed uit te zien, waar je vriendjes moet hebben die net zo vals zijn als jij, waar je een grote bek moet hebben om geen klappen te krijgen, of anders heel snel uit de voeten kunt.

‘t Wordt dringend geadviseerd geen pogingen te ondernemen Zijperspace te benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *