afgemeld

Had ik me niet afgemeld? Moest ik me afmelden dan? Ik kan toch niet altijd aanwezig zijn? Moest men op de hoogte zijn van mijn afwezigheid?

Ik was gewoon ff tv aan ‘t kijken, genoegzaam achterovergeleund van Starwars genietend. Niet van ‘t verhaal, maar gewoon: van ‘t ongelooflijke. & ‘t Beeld, vooral ook ‘t beeld, ook al is dat bij mij wat klein & vierkant.
& Ik was m’n jeukplekken aan ‘t krabben; die plekken, die van nergens vandaan komen, aan ‘t wegkrabben. Zonder resultaat.
& Ik heb de verjaardag van m’n buuv bezocht. & Al ‘t bier opgedronken, want zo sta ik als bierkenner toch bekend. Of men verwacht ‘t van me. Dat ik alle Heineken-flesjes ledig.
& Ik was aan ‘t denken over de constitutionele parlementaire monarchie, of hoe noem je dat ding ook al weer als je midden in een discussie zit & je je nimmer verwachte gevoelens mbt ‘t koningshuis moet verdedigen.
& Ik was met ongeduld aan ‘t bedenken hoe ik weg kon glippen, maar toch ‘t laatste biertje kon drinken, om daarna zo snel mogelijk de resten van Starwars van video te bezien.
& Ik was olijfpitten in m’n eigen tuin aan ‘t gooien, & vervolgens verwijtend naar m’n buren aan ‘t kijken die m’n grapje nadeden achter m’n rug om.
& Ik zat te praten, behoorlijk te praten, pfoe, wat was ik aan ‘t praten. Waar was m’n mond die dagenlang stilstond in alle rust? Die mond, die andere mond, van beneden, op de begane grond. & Dagen, zei ik dagen?

Men snoert de monden in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *