afwegingen

Voordeel van een vol potje calvé sambasaus is dat je er je vinger zó in kan steken. Dat er dan best nog wel wat saus aan je vinger blijft hangen, die je dan vervolgens in je mond kan steken.
Nadeel is dat de saus er niet automatisch uit wil lopen als je ‘m op z’n kop houdt.
Voordeel van een bijna leeg potje sambasaus is dat ’t er zo uitloopt.
Nadeel is dat ’t wel ‘ns lang kan duren.
Voordeel van een bijna leeg potje calvé sambasaus is dat je ermee kan zwaaien, van boven naar beneden, heel snel, zodat ’t restant zich automatisch bij de dop verzamelt.
Nadeel is dat je wel ‘ns vergeet de dop er goed op te draaien & dat die dan met de saus meevliegt.
Voordeel van de sambasaus is dat-ie er net zo uit ziet als samuraï, de heetste saus van de vlaamse frietboer.
Nadeel is dat-ie lang niet zo heet is.
Voordeel van zo’n saus is dat ’t zo lekker kwakt op een hamburger.
Nadeel is dat je je daar zo snel onverklaarbaar schuldig over gaat voelen.
Voordeel van de saus is bovendien dat ’t zo lekker door alle kieren & gaten van een boterham stulpt.
Nadeel is dat ’t door alle kieren & gaten van een boterham stulpt.
Voordeel is dat je er soms 2 voor de prijs van 1 kan kopen.
Nadeel is dat je die aanbiedingen echt in de gaten moet houden.
Voordeel is dat er soms ook een aanbieding is van 3 voor de prijs van 2.
Nadeel is dat dan bij thuiskomst vaak blijkt dat je er al 3 hebt staan.
Voordeel van zo’n potje is dat er altijd wel wat bij de hals blijft hangen, wat je dan met uitgestoken tong kan weglikken.
Nadeel is dat vergeten saus bij de hals bij volgend gebruik harder is geworden, tot een bijna doorzichtig goedje, wat heel smerig blijft plakken aan je tong.
Voordeel van saus is dat je ’t overal bij kan gebruiken, ook bij boerenkool met worst.
Nadeel is dat ’t niet smaakt bij boerenkool met worst, ook al gooi je er nog wat extra sambal bij.
Voordeel van de calvé sambasaus is dat-ie bijna altijd in ’t schap van de supermarkt staat.
Nadeel is dat je ‘m niet altijd nodig hebt.
Voordeel is dat de saus in een stevig flesje zit, waarvan je toch geneigd bent ’t een potje te noemen.
Nadeel is dat zo’n flesje best wel stuk kan tikken, onderweg naar huis, tegen ’t frame aan van de fiets.
Voordeel van zo’n saus is dat je ’t bijna lege flesje kunt legen in ’t nog volle flesje.
Nadeel is dat je af & toe niet precies in kan schatten hoeveel er nog in zo’n bijna leeg flesje zit, evenzo dat er vaak minder in een vol flesje blijkt te passen dan op 1e gezicht lijkt.
Voordeel van ’t oude flesje is dat ’t precies omgekeerd op ’t nieuwe flesje past.
Nadeel is dat je dan geen onverhoedse bewegingen bij ’t aanrecht mag maken, want daar schrikken de intens verstrengelde flesjes van.
Voordeel is dat alle klodders saus die naast de hamburger vallen lekkerder zijn dan de klodders die er wél op vallen.
Nadeel is dat als de dop er niet goed op heeft gezeten de keukenkastjes daar helegaar niet lekker van uit gaan zien & je ’t dweiltje waar je ’t euvel mee gaat verhelpen er vervolgens ook niet appetijtelijk oogt.
Voordeel van de saus is dat alles snel naar binnen glijdt.
Nadeel is…
Nadeel is….
Opnieuw. ’t Nadeel is… dat ….. je… er zo lang de smaak van in de mond blijft houden.
Nee, da’s een voordeel.

Na ampele overweging blijven we de calvé sambasaus voorlopig toch nog maar gebruiken in Zijperspace.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *