Bericht aan Wouter

Met een verdagdag, speciaal met die 1e, de 10.000e verdagdag dus, gaat er vaak wat mis. Ik kan er over meespreken. Mijn verhaal gelijk aan die van jou van zo’n 5½ jaar gelee. Er was toen ook niemand, & dat lag vooral aan ‘t feit dat ik ‘t niet luidkeels had uitgeschreeuwd.
Want, zo moge de conclusie zijn: op de 10.000e verdagdag ben je nog onervaren, niet bewust van ‘t feit dat je nog steeds aandacht wil, & als je er toch naar op zoek bent, ‘t tegelijkertijd ook wel een beetje raar is dat je wil achterhalen wanneer die dag valt omdat je tegelijkertijd ‘t zoekende zelf bent. & Niemand voor jou.

Lees A.F.Th. van der Heijden, een bepaald deel van de Tandeloze Tijd. Ik vermoed dat ‘t hem zelf in werkelijkheid ook is gebeurd, of in ieder geval gedeeltelijk. Een mens schrijft literair uit ervaring van persoonlijke motieven & onoverzichtelijke gebeurtenissen die ordening verdienden.
Hij is zeer autistisch in cijfers gaan peuteren & kwam bij zijn 27e plus zoveel dagen uit.
Vroeger moest je autist zijn om dat te willen, tegenwoordig wordt ‘t je door online machines in de schoot geworpen.
& In zijn boek gaf van der Heijden iemand anders de schuld dat er schrikkeljaren vergeten waren & dat hij zodoende aan de drugs is geraakt (z’n alter ego natuurlijk).
Lees ‘t boek, zou ik zeggen. Verschenen nadat mijn 10.000e verdagdag al lang onopgemerkt voorbij was gegaan…

Derhalve mijn advies, waarbij ik er voor wil zorgen dat wat al fout is gegaan zich ten goede kan keren: zoek naar de 25e dag na je 41e verjaardag.
Dat zal veel dingen goed maken wat eerder mislukt is, mocht dat nog nodig zijn. Of anders maakt ‘t ‘t leven toch evengoed wat aangenamer.
15.000 Dagen oud klinkt & is onbenulliger, heeft minder lading derhalve. Men wordt geacht meer wijsheid in huis te hebben inmiddels & een mislukking van toen is in de tussenliggende jaren door de rijzende wijsheid der jaren verdoezeld. Een uitstekend moment dus om goed te maken wat eenieder gemist heeft 5.000 dagen eerder.
‘t Is geen geneuzel meer, er is daadwerkelijk rijpheid ontstaan & de geselecteerde groep van vrienden die je inmiddels om je heen hebt verzameld zullen iets uitzonderlijks als ‘t berekenen van de verdagdag als een aangenaam onverwacht moment van feest weten te ervaren.
‘t Is niet ver meer, niet lang meer lopen door de zichzelf opvolgende dagen voor jou, nog minder dan een 8 jaren liggen nog voor de boeg voor een feest waarin je je ooit vergeten verdagdag, ‘t getal doet er niet meer toe, extra luister bij kan geven door iets onbenulligs dat een markering kan betekenen voor wat nog komen gaat.

Gegroet vanuit ‘t midden van de nacht,

Zie ondergetekende tot je komend vanuit Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *